IMG_6359

„ЗА ДА СЪЗДАМ ТОЗИ НОВ ЕМБЛЕМАТИЧЕН ПАРФЮМ HERMÈS, ОТВОРИХ УМА СИ
ЗА РАЗЛИЧНИ, ПО-МАЛКО ПРЕДВИДИМИ ПЪТЕКИ, ЗА ДА „ИЗБЯГАМ“ ОТ ОБИЧАЙНАТА ДЪРВЕСНОСТ НА МЪЖКИТЕ АРОМАТИ.“
Кристин Нажел, eксклузивен парфюмерист на Hermès

Мъжката парфюмна вселена предлага неограничени вариации. Главозамайващо количество възможности, които Кристин Нажел, ексклузивен парфюмерист на Hermès, изследва с удоволствие и присъщото й свойство да плува срещу течението.
Иновативен и изобретателен, без да ограничава мъжете в една-единствена идентичност. Наблюдавайки работата на артистичния директор на мъжката вселена Hermès, Вероник Нишаниан (Véronique Nichanian), парфюмеристът получава вдъхновение за този мъжки парфюм.
“Когато присъствам на някое от ревютата на Вероник, винаги съм изумена от начина, по който възприемам текстурите, самите нишки на платовете, с очите си.”
Вероник Нишаниан и Кристин Нажел споделят любовта към флуидността, правилните пропорции и материали. Парфюмеристът, виртуоз на обемите, „подрежда“ суровите съставки, за да създаде силно осезаемо впечатление.

Всичко започна с ароматична, растителна нотка. За да я припознае без да минава отново по добре отъпканите пътеки, създателят на H24, интуитивен и упорит изследовател, избира салвия (Salvia sclarea), с внушението му за сено и прясно окосена трева, паралелно със силно отличителна, леко анималистична амброва база. 

“Тази разновидност е по-обгръщаща и чувствена от обикновения градински чай (Salvia officinalis) с лечебните си, напомнящи камфор акценти.” Тази комбинация от есенция и абсолют от салвия, отказва да се слее с фона. Тя доминира, изпъква от старта до финала, като растителен гръбнак, който издължава силуета на парфюма към небето.

Растителната мечта придобива форма…

“Мислех си за градската природа, подвижния образ на това крехко стръкче, което расте в бетона, за да заеме мястото си. Намирам изражението на това движение, силата на живота, изключително трогателна.”

„ОБИЧАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ЕСТЕСТВЕНИ, МНОГО КЛАСИЧЕСКИ СЪСТАВКИ, 

И ДА ГИ ПОДОБРЯВАМ С ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ИМ ДАВАТ РАЗЛИЧЕН ПРОЧИТ,

 РАЗЛИЧНА ТЕКСТУРА.“

Тъй като желанието е нещо органично, защо да не го предадем сякаш е цвете?! Но не каквото и да е цвете, а интригуващо, приканващо, хармонично. Цвете, което не е съвсем цвете. Абсолютът от нарцис, растителен „дивак“, който превъзмогва крехкостта си, е един от онези невъзможни за опитомяване аромати, който трябва да се пипа внимателно. Но той притежава необходимото, за да се хареса на мъжете : в добавка към пословичната му зелена,  свежа и предизвикателна страна, той излъчва намек, почти спомен за тютюн по тъмно. 

“Омекотих нарциса, без да му отнемам живителния, наелектризиращ характер, като го дестилирах заедно с други съставки.”, смее се Нажел. 

Третият елемент от изключително симетричния пъзел е есенцията от розово дърво, с „роза“ само в името, добивана от дивото южноамериканско розово дърво. Тази рядка съставка има способността да разпалва ентусиастите, също като легендите, които се разказват за нея.

“Избрах го заради семплата му, растителна свежест. Изключителни късметлии сме, че го получаваме директно от производителите в Перу, чийто отговорен към природата добив, подкрепен и от Къщата Hermès, включва систематично засаждане на нови насаждения по начин, който щади околната среда.”

Финалът е доминиран от молекула от бъдещето :  скларен (sclarene). Първоначално зелено и земно, това ароматично чудо бързо развива чувствената си следа, напомняща на гореща ютия. 

Скларенът придава на композицията онази металическа вибрация, богато и наситено удоволствие, и прави връзка с мъжката prêt-à-porter вселена Hermès, напомняйки за упойващия аромат на горещите ютии върху платовете в работилниците на Къщата.

IMG_6322

IMG_E6293

H24 Hermès е зелен модерен фужер, който е чист, свеж, прекрасен и много интересен. Различава се силно от предлаганите на пазара мъжки парфюми и е билков и зелен.

Чиста магия, формулата нарочно е „кратка“ и категорична. Прецизно вплетена и без видими шевове, всяка съставка е обработена с персонализиран подход и „живее“ сама за себе си. Тази формална семплост дава достатъчно пространство в композицията, така че светлината да премине през нея и да създаде уникалното и парадоксално впечатление за чувствена прозрачност.

Алтернативна ароматична нотка, дървесина без дървесен аромат и импресионистка молекула : този парфюм култивира уникалните си фасети един по един. Многопластов с всичките си отсечени ъгли, H24 е енергичен, чувствен и светъл аромат. Нов подпис с точното нотка на небрежна лекота, за да разпали мъжкия стил без да го ограничава.

Флаконът, предизвикателство сам по себе си, e упражнение по стъкларско майсторство; подчертава непреходните форми. По дизайн на легендарния Филип Муке, аеродинамичните контури на този парфюм с възможност за пълнене, изразяват духа и енергията на съвременния мъж. Изглежда сякаш формата на флакона е повлияна от захвата на невидима ръка. 

Кутията, направена от 100% рециклирана и рециклируема хартия, прави препратка към композицията на парфюма. Минерално сивата основа е облагородена от фините линии в лайм зелено, които едновременно ограничават и откриват пространството след себе си.

Парфюмът е подходящ за носене целогодишно и много добре пасва на всякакви събития. Има средно излъчване и добра трайност на кожата на мъжа ми. Носи светла, зелена аура и се приема изключително добре от околните. В бизнес среда и срещи се вписва отлично и с необходимата класа. Виждам го с бяла риза и костюм на млади амбициозни господа.

В тепло време ще се развива повече от прекрасно, сигурна съм. Парфюмът ще се хареса на хора, които не обичат подправки, ориенталски и удово-смолисти композиции и бягат от шлейфове и натрапчивост.

За мен е изцяло мъжки и не бих го носила, но някои дами ще се съблазнят от кристалната му аура. Този парфюм е изпреварил времето си и мисля, че ще намери своите верни последователи, както и че ще стане хит.

Като усетиш H24 веднага разбираш, че е Hermès. Носи почерка на марката и на Кристин Нажел, която за втори път след Twilly пуска напълно различен и неочакван аромат.  Знаете, че я обожавам като парфюмерист и нямам търпение за всяко нейно следващо творение.

Вие пробвахте ли H24 Hermès?

IMG_E6317

IMG_6340

*Gift