IMG_6080

Преди дни се състоя представянето на нов фон дьо тен Guerlain L’Essentiel Natural Glow Foundation в България. На отлично подбрано място се насладихме на презентация с грим и персонални консултации за цвят, от международен гримьор на марката. Благодаря сърдечно за поканата и прекрасното отношение! За мен е удоволствие винаги да съм гост на Guerlain.

L’Essentiel има 16-часово сияние с естествено покритие и 97% естествени съставки – минерални пигменти, морски и растителни активни съставки, нова формула, която напълно преосмисля грима.

Пребиотици от сок от якон : във формулата са използвани пребиотици, за да се поддържа естествения баланс на кожата и тя да става по-красива ден след ден.

Червено водорасло: кожата диша по-лесно и е защитена срещу агресиите от околната среда.

Екстракт от бели какаови зърна: хидратира и защитава кожата от синята светлина.

Минерални пигменти: възстановяват естествената красота на кожата.

Добре звучи нали?

QAXL5531

IMG_6132

Guerlain L’Essentiel Natural Glow Foundation е много лек фон дьо тен с надграждащо се покритие и хидратация. Има слаба покривност и стои като втора кожа. Чудесно озарява и оставя кожата дори след наистина дълго носене, в отлично състояние.

Моят цвят е 02N Clair, който бях пробвала предварително още със зареждането по магазините и получих като подарък на събитието. Перфектно ми пасва, не оранжевее и не сивее, нито пък е жълт. Търся винаги наистина неутрален подтон и този е точно такъв. Не оксидира и не се свлича въобще от кожата ми, дори и при над 12 часа носене, което е буквално „уау“ за мен.

Озарява отлично, но фино и кожата ми изглежда свежа и в много добро състояние. Аз съм със смесена кожа и ми е невъзможно да стоя цял ден без матираща пудра на носа и средната част на челото, защото лъсвам силно, поради което го пробвах с няколко различни такива. Получава се добре, но като цяло ефектът му е най- добър без матиране, защото озаряването е леко и се премахва напълно от всяка матираща пудра. Като се матира не стои грозно, нито се набива в пори или фини линии и  аз по неволя го нося така. Ако обаче имате по-суха кожа вие го нанасяйте само него, върху подходяща база и съм сигурна, че ефекта на озаряване ще ви хареса доста.

Лицето не е мокро, нито влажно или прекалено блестящо, а леко сочно, свежо буквално, като озарено отвътре. Това е и силен тренд отдавна – кожа с вътрешно озаряване, здрава и плътна, с добър тургор. Крем със слънцезащита, база, много леко коректор под очите, ако имате нужда и фон дьо тена, това ви е напълно достатъчно като основа. Идва топло време и напластяването на продукти ще натежи.

L’Essentiel предлага копринено гладка текстура и не се усеща при носене. Флаконът е в кутия, има помпа и е 30 мл. Предлага се в 30 цвята с различни подтонове и е за всеки тип кожа.

IMG_6988

IMG_6921

Има единствена по рода си бутилка, създадена от световно известния дизайнер Mathieu Lehanneur. Той предложил визията си за двойственост в бутилка, символизираща баланса между два привидно противоречиви елемента.

„Да откриете точката на баланса, означава да спрете движението във времето и пространството. За Guerlain използвах свободни и неограничени форми и ги слях в едно. Бутилката е с изненадваща форма, но с уникално синхронизирани форми“.

Наистина произведение на изкуството, достойно и за най- претенциозната дама и нейната тоалетка. Не съм виждала по-красива бутилка на фон дьо тен никога.

L’Essentiel притежава SPF 20 и съдържа парфюм, но ароматът му е съвсем слаб в началото. Отчитам го като голям плюс, защото повечето подобни продукти имат силна миризма и тя дразни хората. Аз нямам проблем по принцип, но нежността тук е равна на удоволствие.

Икономичен и може да се нанася много лесно дори и с пръсти. Към него се предлага отделно четка, която е много красива и в синхрон с бутилката, но аз не я притежавам. Когато бързам сутрн нанасям с пръсти и съм готова за пет минути.

Като минус отчитам висока цена и неналичие на всичките 30 цвята тук. Всичко друго е отлично за мен. Луксозен продукт, който пасне ли, се представя на високо ниво.

Вие пробвахте ли и какво мислите за L’Essentiel Guerlain?

IMG_6937

IMG_6911

IMG_6931

*pr sample