IMG_1225

Здравейте,

днес ще ви представя парфюм, лек като бяло перо от гълъбица и нежен като копринен сатен.

Нероли! Тази дума предизвиква тръпка в тялото и душата ми, и аз веднага насочвам вниманието си към това нероли, без значение какво точно е то. Обичам, обожавам, отричам, разочаровам се, влюбвам се, изпитвам вечна страст или се натъжавам дълбоко и тъгата трае дълго.

Eau de Givenchy (2018) Givenchy срещнах случайно в магазин Pretty shop и понеже аз винаги пробвам всички новоизлезли на пазара парфюми, протегнах ръка към тестера без да знам абсолютно нищо за него.

Ужас….това беше нероли! И то какво нероли?!

Хвърлих блотера бързо и напръсках няколко пъти на ръката. Доближих нос и вече знаех, че трябва да търся цената. Намерих я, беше сериозна. Напръсках си и другата ръка и излязох да тествам парфюма в продължение на текущия ден, въпреки че знаех, че е толкова мой, че ще ме боли и няма да мога да спя, докато не го прибера в колекцията.

IMG_1236

IMG_1297

IMG_E1297

Eau de Givenchy (2018) Givenchy е много лек, воален парфюм, базиран основно на нероли, петигрен, цитруси, зелени и леки дървесни нотки. Носи се във въздуха  и трае колкото въздушна целувка и изчезващия спомен за нея, очаквайки новата.

Купих го няколко месеца по-късно на голяма разпродажба в същия магазин и щастлива, спокойна, защото мислех го нося за „лека нощ“, се напръсках сериозно. И получих :“нещо не мирише добре тук в стаята“!

Чао, нощна нова любов, неосъществена. Не нося парфюми, които не се харесват на любимия ми съпруг или децата, защото колкото и да обичам ароматите, те са ми на първо място в сърцето. И до ден днешен го нося, когато не съм с любимия, за да не го дразни. Малко хора харесват нероли, това ми е ясно, но аз просто го обожавам и няма да се откажа от него.

Това в Eau de Givenchy (2018) е същото като в моята вечна любов Neroli Portofino Forte Tom Ford. Ако сте луди по Neroli Portofino, задължително трябва да откриете и пробвате хубаво Eau de Givenchy (2018).

IMG_1260

IMG_1315

IMG_1316

IMG_1317

Това нероли е сапунено и на много хора им мирише буквално на прах за пране, което ги кара да отвръщат сбърчено нос. Цветният сапунен букет е придружен от нежни, не кисели цитруси и ефирен муск.

Парфюмът е хладен, въздушен и трае около 4-5 часа. Не е сложен, нито търпи някакво развитие, няма обрати, изненади или каквоти и да било очакване.

Има любов, нежност, миризма на скъп сапун, чистота и свежест.

Само мой е, само за мен. По неролито ще ме познаете. И най-интересното е, че имам разбира се, Neroli Portofino Forte Tom Ford, но изречението „този прилича твърде много на Неролито на Том Форд“, ме кара веднага да го купя, вместо да се радвам на приликата и да изляза веднага от парфюмерията.

Тук е момента да ви насоча вниманието и към Bitter Orange Zara. Братовчед на Неролито с главно Н, за 25 лв. Имаше го доскоро в Зара, така че побързайте, ако не ви се хвърлят куп пари за перилни парфюми. Не е същият, но са от едно семейство. Италианско, любимо, цветно семейство, което ме кара да се чувствам жива и да трептя с пулса на Портофино.

IMG_1330

IMG_1237

IMG_E1305

Ако обичате шлейф и забележими парфюми, то няма смисъл да си губите времето и да отваряте нежната бяла кутия и капачка. Просто аптекарско шише, но побрало в себе си елегантност и стил. Свършена простата, връщаща ни към минали времена или заспали заливи, с полюшващи се по леките вълни рибарски лодки, далеч от забързан ритъм, смог, мърсотия и стрес.

Не е подходящ за работа, вятър, студ и големи събития. Не понася хора, пушек и крещящи дрехи или стил.

Минималистичен като бяло перо, интимен и запечатващ хубави  моменти и емоции.

Няма да го оценя отдолу с обичайните числа, защото е нетраен, лек и няма шлейф, но за мен е 10-ка пълна и ще остане завинаги в сърцето ми.

Харесвате ли нероли и кой е любимият ви парфюм с него?

IMG_E1278

IMG_1291

IMG_E1291