DSC06147

Дойде подходящото топло време за истинско наслаждение от носенето на Ashlemah Bvlgari. Едно съкровище на Bvlgari Le Gemme. Колекция от луксозни парфюми вдъхновени от полускъпоценните камъни и техните исторически, търговски пътища.

За партито представящо парфюмите, което се състоя в Notosgalleries Bulgaria Ring Mall, където парфюмната колекция се продава ексклузивно, ви разказах вече Bvlgari Le Gemme.

DSC06164

Ashlemah Bvlgari е парфюм посветен на камъка аметист. Носи лилава аура и всичко в него е виолетово, цвета на кралете. Аметистът е вид виолетов или синьо-лилав кварц, който е символ на духовността, чистота, божествеността. Носи спокойствие и подтиква към разум, медитация, съзерцание и мечтателство. Влияе на емоционално, духовно и физическо равнище, за да осигури баланс, търпение и мир. Използва се като камък на мечтите и помага при безсъние. Ако поставите аметист под възглавицата си ще имате спокойни и приятни сънища.

Именно това означава и името на Ashlemah – „Сладки сънища“.

Аметиста е камъкът на зодия Водолей, а аз съм точно такава. Много харесвам и нося бижута с лилавия камък и страшно се зарадвах, когато получих този парфюм като комплимент от бранда, на партито. Всичко в Ashlemah Bvlgari е символика.

DSC06175

Нотките му са лавандула, ирис абсолю, хелиотроп, виолетка и муск. Една симфония в лилаво, която се лее спокойно и докосва душата ми в опит да и даде хармония и спокойствие. Приключение на сетивата. Пръскалото създава мъгла, която ме обвива във виолетова прегръдка и ме кани на път към духовното и чистотата.

Това е спокоен парфюм. Не е сладък, нито бомбастичен. Не е натрапчив, нито покосява в мигновена любов или омраза. Няма супер сиаж и шлейфове, но е невероятно траен. Не смазва, не наднича зад рамото ви в неподходящ момент, нито се бърка в чуждо лично пространство. Парфюм за релакс и чист ум. Елегантен и страхотен. Личи си, че са използвани най-добри съставки, защото хармонията е много силна.

DSC06151

Нотките са в един план и никоя не изпъква пред другите. В началото се усеща много хубава, свежа лавандула. Обожавам лавандула, просто съм пристрастена, вече знаете. Тук тя не е сладка, не е и бръснарска, а е росна набрана рано сутрин от лавандуловите поля. Съвършенство!

Пудрен ирис, мек хелиотроп, женствена виолетка и мек муск са останалите танцьори в този лилав валс. Те всички заедно се движат плавно и меко, едва докосвайки сцената, оставяйки съзнание освободено от стрес и нос вдъхващ една премереност.

DSC06180

Връзката между цвета на парфюма и аромата е перфектна. Когато се напръскам с този парфюм мисля буквално в лилаво. Бутилката ми е от 30 мл. и за мен е изключително красива. Всичко в нея е изпипано до съвършенство. Повърхност, захват, капачка, цвят на капачката, затваряне, пръскало, удобство при ползване и слагане в кутията, която е достойна за полагане на бижу от такъв ранг.

Ползвам Ashlemah рядко, само в специално настроение и държа да го запазя само за него. Зимата го бях прибрала и е изваждан броени пъти, защото студа му влияе зле. Топлото е неговата стихия и кара цветята да цъфтят.

DSC06142

На партито освен луксозната серия видях и серията Bvlgari Eau Parfumee, където се влюбих от първо помирисване в Eau Parfumee au The Bleu Bvlgari. Не бях пробвала дотогава Синия чай. Той ми отвя главата буквално и си купих огромна бутилка от 150 мл. В последствие открих, че той кореспондира чудесно с Ashlemah Bvlgari. Двата аромата се надграждат идеално. Имат прилики в доста съставки от пирамидата и без да са в никакъв случай еднакви или взаимозаместими, просто се допълна изключително хармонично.

Когато имам или търся лилаво настроение, от сутринта слагам в обилно количество Eau Parfumee au The Bleu Bvlgari /той е много по-свеж, остър и СПА аромат/ , подновявам ако има нужда следобяд и вечер надграждам след душ с плътния Ashlemah Bvlgari с 4 пръсвания за разкош.

Ashlemah е напълно унисекс парфюм, но мъжа ми не знае и няма и да разбере, защото не го давам. Не казвайте моля!

От Le Gemme съм харесала и предстои покупката на слънчевия Maravilla Bvlgari. Невероятно зареждащ, светъл, искрящ и пенлив аромат с любими съставки. Ще ви разкажа повече, като го купя.

Вие харесахте ли нещо от Le Gemme Bvlgari?

DSC06156

14639898_10207732555016555_1830085829826510894_n

Review 0
7 densi
Потребители 0 (1 Гласувай)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата7
Послемирис6
Лукс10
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка