IMG_E4278

Arabians Tonka Montale е нов парфюм от 2019 година на марката и е в групата Oriental Woody.

Преди години бях голям фен на Монтал, но постепенно те започнаха да пускат всеки месец нов парфюм с комбинацията роза уд и въобще с много уд, смоли, дървесни нотки, поради което престанах да се интересувам и купувам техни парфюми. Следя силно модата в арматите и за мен те бяха вече леко демоде и преекспонирани. Не може години да бълваш едно и също нещо и да очакваш лоялни клиенти.

Да не говорим, че дъщерната им марка Mancera предложи по-балансирани, интересни и лесно носими парфюми и насочих вниманието си към тях, като придобих доста парфюми. Мога да ви разкажа и за някои от тях, ако ви интересува. Напишете ми в коментари.

Пробвах Монталите всеки сезон, познавах новите предложения, но нищо не ме грабваше за покупка. Този месец обаче неочаквано в България дойде най-новият парфюм Velvet Fantasy и аз реших да го купя насляпо, защото харесах нотките в пирамидата му и бях сигурна, че ще ми допадне. Ще прочетете още тези дни и негово ревю.

Опиянена от точното попадение спонтанно реших да купя и Arabians Tonka Montale, защото той е много интересен парфюм.

Марката е нишова, но напълно ориентирана към вкуса и актуалното търсене на хората и прави парфюми, които точно отговарят на желанията на пазара. А кои са двата най-търсени парфюма последните години- разбира се Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, за който съм писала подробно ревю тук и Erba Pura Sospiro, за който тепърва ще има ревю.

Най-продаваният Монтал е Intense Cafe и от марката решават да взривят пазара като съединят двата световни бестселъра в един напълно нов парфюм.

Така се ражда Arabians Tonka. Той съдържа в себе си в първата част от развитието прилики, много сериозни при това, с Intense Cafe, а във втората – нотки от Baccarat Rouge 540.

IMG_E4335

IMG_E4285

Arabians Tonka Montale е чудовищно силен аромат. С едно пръсване изпълва цялата стая, а второ убива. Има над 20 метров шлейф и трайност до изстъргване. Нахална, парфюмна бомба!

Абсолютно неподходящ за скромни, срамежливи хора, несвикнали на внимание, коментари вк. и лоши и такова убийствено парфюмно излъчване. Трябва да си много уверен и дори абсолютен непукист, за да носиш този парфюм.

Сладък, с постоянна розова аура и сериозни количества захар вътре. Пирамидата му е съставена от шафран, бергамот, уд, българска, роза, тонка, захар, бял муск, амбър и мъхове.

В частта приличаща на Intense Cafe са изсипани тонове българска роза поръсена със захар вътре. Локумена, сладка, тежка, омайна и страстна. Кафе няма. Само захарни рози с много тонка и малко уд,  като той е моста за постепенно преминаване към смолистостта с карамели на Baccarat Rouge 540. В тази част от развитието се вливат много сериозно амбър с мъхове и отново много захар и тонка. Този път захарта е горена и супер мощна. Много хубава комбинация е амбър и карамел. На кожата се разлива като сладкиш и за радост на кожата ми  липсват абсолютно всички така наречени, болнични нотки от Baccarat Rouge 540, които отказват много хора от носенето на този велик парфюм.

Тонката е основен играч изцяло в парфюмната композиция и не е случайно, че името му е точно такова, като тя е определено ориенталска, супер усилена, крещяща дори. Дъбовият мъх балансира сладостта и отвежда парфюма леко към мъжка посока, защото иначе ще стане изявено дамски. Ако имаше и още шафран щеше да премине още повече към мъжка страна, но така балансиран е типичен унисекс и може да се носи от двата пола, стига да се харесват сладки, шумни парфюми.

За излъчване и трайност вече споменах, че са 15 от 10 и няма къде да се пипнат и да се потърси някакъв недостатък. Цената на Монтал в България е отлична и затова парфюмите им се радват на изключително търсене, ползване и харесване, защото като цяло българите искат силни, натрапчиви, себеизразяващи аромати с мощно излъчване и шлейф и марката им ги дава напълно и безусловно.

Arabians Tonka Montale е вашият парфюм, ако нямате, но ви се носят Intense Cafe Montale и Baccarat Rouge 540, като ако очаквате пълни копия, ще бъдете разочаровани. Той е просто дете на двамата големи и е съчетал добри техни страни. Много е странно за мен да съчетаеш точно тези два парфюма, но факт справили са се повече от успешно и се е получил хитов парфюм, които ще се продава и търси много, сигурна съм.

Аз го нося със радост, мъжът ми също, но много внимаваме къде и в какво количество. Това е парфюм само за студено време предимно вечерен с максимум две пръсвания. През деня едно е достатъчно и то навън, в стая- половин. Имайте предвид, че докато не си измиете косата няма как да смените, освен ако не се пръскате с  Интенз Кафе или Бакара и клонинги.

Носите ли силни парфюми и харесвате ли Montale?

IMG_E4187

IMG_E4316