DSC02592

Здравейте!

Днес ще сменя малко линията на летните, зелени парфюми, за които ви говорех в предишните постове и ще ви представя един много секси, мъжки или по-точно унисекс аромат.

Последните години парфюмите съдържащи Agarwood (Oud) са много популярни и доста компании се надпреварват да пускат на пазара своята версия. Какво точно е Oud можете подробно да прочетете в парфюмната библия Fragrantica: Agarwood (Oud)

Аз обожавам парфюми с уд и нося много често. Любов от първо помирисване са ми и смятам, че винаги ще ги нося и ще са ми фаворити, както сега.

Ароматите с Oud са различни видове и миришат по различен начин. Има страшно хард удове като например тези в парфюмите на Montal и Kilian, но има и много по-леки, и меки вариации. Има удове, които миришат буквално на изгорял бакелит , запалени, автомобилни гуми и на зъболекарски кабинети, а други съчетани примерно с подходяща дървесина и/или цветя на камини, уют и топлина.

Аз като запален парфюман съм с много странен вкус и харесвам, търся и нося от първите с бакелита и гумите, но повечето хора предпочитат меките версии.

Е, Aigner N°1 Oud Etienne Aigner е с невероятно мек уд, съчетан много приятно с рози, кожа, шафран и ориенталски подправки. Истински топъл парфюм, каращ носещия го да се пренесе в дървена вила с пращящ огън, чаша качествено уиски и украса от цветя наоколо. Парфюм вдъхновен от близкия Изток и разкриващ тайните му по един елегантен начин.

DSC02593

DSC02594

Парфюмът се отваря с меки, качествени подправки – канела, кориандър, индийско орехче, които замайват главата и някак веднага разбираш, че в този парфюм има нещо интересно и трябва да остане с теб, за да го изследваш и да видиш какви тайни ще ти разкрие съчетанието на съставките му.

Едно от най-разпространените съчетания на Oud е с рози и тук това е направено блестящо. Розата е много силна, но в никакъв случай мазна и заглушава нахалния Oud, подплатен с доста кожа и кисел шафран. Резултата  е красив, дълбок и опияняващ аромат. Силен и пикантен. Чувствен и секси.

DSC02596

DSC02597

Подходящ е за носене и от господа, и от дами. Няма възраст и сезон. Понася голям студ и умерени жеги. Може да се носи през деня и вечерта, напръскан леко или по-сериозно.

Правила съм си експерименти да го поднасям за проби на доста хора около мен и повечето мнения, от първо помирисване, са силно положителни.

Отлични сила, интензитет и трайност. Не прави голям шлейф, но не е и нужно. Има красиво, масивно шише.

За Oud любителите е задължителен за проби и сериозно разучаване. Препоръчвам го за проба и на всички хора, обичащи силни, гладки, пикантни парфюми. Всъщност в класа си си, това е за мен най-добрия представител на линията Oud.

Oud е доказан афрозидиак и според поверията в Близкия изток носи късмет, предпазва от уроки и привлича добри, честни хора, така че ако не сте пробвали, сега е момента.

В поредица от публикации ще ви представя парфюмите с Oud, които присъстват в моята колекция и ще ги сравня.


DSC02601

DSC02602

 

Review 0
6.3 densi
Потребители 10 (3 гласове)
Сила на аромата7
Времетраене на аромата6
Послемирис4
Лукс8
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка