Version 2

Днес ще ви разкажа за любими мои продукти на Sephora, които използвам всеки ден. Някои от тях са ми били давани за проба, други съм купила и повторила. Общото между тях е, че са ми влезли под кожата буквално и ще продължават да са с мен в ежедневната ми рутина по подръжка на кожата на лицето.

Всяка сутрин денят ми започва с SkinFood Yuija Water Cream. Лек, немазен, хидратиращ крем с гелообразна консистенция, който попива абсолютно веднага в моята смесена към мазна кожа. Не я натоварва, омазнява и не прави последващо сложените продукти за изравняване на тена, да се свличат и мазнеят. Пристрастена съм към гелообразни консистенции и леки аромати, и този крем ми пасва отлично в тази насока. Дава на кожата ми чувство за свежест, лекота и леко изстудява.Корейският крем с yuja, което е вид цитрус заключва влагата и изравнява тена на лицето ми. Не избелва, но и аз нямам проблеми от такова естество, за да видя или се надявам на нещо. Ако очаквате обаче да махне петънца някакви слънчеви или хормонални, смятам че ще се разочаровате. Това е лек крем, който за хора с нормални кожи е чудесен, особено в топло време. Привършвам бурканчето и веднага ще купя ново. Не го пестя, защото аз козметични продукти никога не пестя /обичам да има по много и разнообразна козметика и в шкафа, и върху кожата ми/, но той е икономичен, защото е гел – крем. Масивно стъклено бурканче, с добра капачка и затваряне. Не ми харесва единствено това, че се бърка с пръсти вътре, но аз използвам винаги в такива случаи малка шпатулка и решавам глупавия проблем по замърсяване на продуктите.

Version 2

DSC05945

Version 3

Всяка вечер след използването на подходящите кремове за възрастта и състоянието на кожата ми и попиването им напълно, задължително използвам преди лягане, по два спрея за лице, шия и деколте от олиото All in one nourishing oil Sephora. Него го открих случайно и не го заменям. Ползвах олиото на Nuxe дълги години за лице и тяло, но след свършването му на една почивка в Гърция, реших да пробвам и друго. Побързах да отида в Sephora и да сменя. Предложиха ми това All in one nourishing oil и тъй като имам голямо доверие на екипа там, не се поколебах. Цената му също е бюджетна. Любов бе за моята кожа, поизсушена след жаркото слънце /никога не се пека и нося шапка, но… слънцето е вредно за кожата!/. Смятах, че после като си възвърна обичайното смесено – мазно състояние ще ми е тежко и ще ми омазнява, но това не се случи и бутилчето остана при мен за дълго. Пръскам го навсякъде, където има нужда – по тяло, коса, ръце, крака. Ползва го и цялото ми семейство и сме доволни. Винаги поддържам и Nuxe, но така си стои. На всичкото отгоре олиото на Сефора е и много икономично. Лека, пластмасова бутилка, чудесно пръскало с капачка. Хвърляно е и гризано, отскубва му се пръскалото, използва се за търкаляне и нищо му няма.

Много важно е тук да спомена, че аз не разбирам от състави, етикети и химически формули на козметичните продукти и не се интересувам от тях въобще. Няма да ме видите да чета етикета, нито да го снимам тук. Не обичам и да обсъждам такива теми с приятелки, защото просто не ме вълнуват и губя бързо интерес. Важно е как ми действа и дали ще го одобря, за да остане при мен даден продукт или да се сбогуваме. Продукти бол, а аз обичам страшно пробите! Знам, че това не е правилно и се опитвам от известно време да се обучавам, да чета, да гледам. Не ми се получава много, но не губя надежда.

DSC05977

Version 2

Когато съм на път или бързам за подмяна на някаква част от грима обикновено вечер, винаги използвам от разгримиращите кърпички на Sephora. В момента ползвам Pomegranate cleansing wipes. Почистват леко и нежно, както и бързо части от грима, но много тежък не могат да свалят. Тях ги открих и харесах също случайно, защото имам лош опит с посредствени разгримиращи кърпи през годините и дълго време не посягах към тях. Дадоха ми един пакет за проба и оттогава са винаги налични вкъщи. Миришат приятно и са меки. Много съм капризна на миризми и веднага отхвърлям нещо, което ми мирише кофти, без значение от качествата му. С нежелан аромат просто не мога да се примиря. Пробвала съм и от другите почистващи кърпички и ми харесват. Следващите ми ще са кокосовите, защото обожавам аромат на кокос, а и са много меки.

Version 2

Version 2

От първа проба, подържам  и Make UP Eraser. Да си призная, когато го получих много отдавна в PR пакет от Sephora, дълго време си стоя неразопакован в шкафа, защото не можех да си представя да си чистя грима с кърпа и да я пера после в пералнята. Престраших се, защото дъщеря ми постоянно го разглеждаше, разопакова го един ден, ме накара да пробвам и… Харесва ми и си го ползвам с кеф. На ваканции е винаги с мен.

DSC05964

Откакто пробвах скраба за лице Green Tee Sephora го ползвам задължително по два-три пъти в седмицата. Изпратиха ми го за проба и ме зарибиха сериозно. Това ми е вече втора опаковка и то същата купих, защото харесвам всичко в него и не смея да рискувам с друг. Семейството ми също го ползва по веднъж в седмицата, като на дъщеря ми аз правя леко почистване без натиск, защото частиците се усещат сериозно, а тя все още няма нужда от силно почистване. Мъжът ми също го харесва. Лек, свеж аромат, който не остава по лицето, чудесно почистване и свежа кожа. Вижда се, че свършва  и ще го купя отново. Аз правя силен масаж и слагам доста, защото обичам да усещам частиците как полират кожата. Мога да си го позволя, защото кожата ми не е чувствителна и тънка, нито суха. Любим продукт с много висока оценка в личната ми класация.

DSC06017

На последно място, но не и по важност искам да ви представя скраба за устни Honey Lip Scrab Sephora, който ползвам в момента и съм доволна. Купих го по препоръки на мои приятелки, които са пристрастени и мога да кажа само хубави неща за него. Едри частици, сладък вкус и хубав аромат. Аз не го премахвам от устните винаги след използване. Остава мазен балсам, който не ме дразни. Изкушавам се да го използвам всеки ден, но се въздържам, защото знам, че не е много хубаво, а аз търкам силно. Задължително го използвам обаче преди нанасяне на матови течни червила, към които съм пристрастена /но не ползвам всеки ден нарочно/, защото ефекта след него и последваща база за устни на Мас е определено по-добър. Устните ми сега са в отлично състояние, но полагам абсолютно всекидневни грижи за тях с множество, наистина много продукти. През гадната зима ми се бяха изсушили много и се радвам, че успях да ги оправя бързо. За мен грижата за хубави устни е толкова важна, колкото и тази за околоочния контур и този скраб ми е голям помощник в нея.

В друг пост ще ви разкажа скоро за маските на Sephora, които обожавам и ползвам също задължително всяка седмица.

Кои са вашите любимци от продуктите на Sephora?

DSC05970

DSC05967