DSC02733

Здравейте!

Преди години харесах в Испания една пирамида прецизно наредени парфюмни бутилки от ексклузивната линия на Dolce&Gabbana. Приближих се, пробвах наредените отпред проби и се влюбих в луксозните ухания. Замечтах се да купя един, но това така и не се случи. После ги видях в Италия, но отново някое от прекрасните бутилчета не стана част от колекцията ми. От тогава периодично ги разглеждам, чета за тях в интернет и чакам момента, в който ще им се радвам.

Този момент дойде наскоро, когато получих изненадващо Velvet Rose Dolce&Gabbana от сайта parfumi-shop.net.

Както е видно и от името му, този аромат е за почитателки на рози. Аз обожавам рози във всякакъв вид и парфюмът ме изпълва с радост, защото е празничен, освен супер луксозен като вид и опаковка.

DSC02736

DSC02735

В парфюма има три вида рози- българска, мароканска и rosa damascena.  Розите са модерни и подходящи за носене и от доста млади момичета. Няма нищо ретро в този аромат.

Първоначално Velvet Rose Dolce&Gabbana се открива с много хубави цитруси, които съпровождат идващите рози и ги олекотяват, и освежават. Цветята са като посипани от утринна роса, току що разцъфнали и приготвящи се да огласят със силния си аромат всичко наоколо. В един момент от развитието се намесва муска и прави розите интересни, като посипани с финно смляна пудра. Не мога да спра да вдъхвам парфюма в базата. Добре, че тя продължава достатъчно дълго на кожата ми, за да мога да се насладя на композицията максимално.

DSC02737

Това не е сложен парфюм, нито натоварващ. Няма да задуши, нито да се залепи в носа и да дразни. Достатъчно силен е, за да го усещаш постоянно няколко часа на кожата си, но не е мощен така, че да дразни околните. Не е мазен, но не е и зелен. Не е сладък, но не е и кисел.

Има наистина много добре изградена композиция и чудесно смесване на съставките, подчертаващи красивия аромат на розите. Всичко в името на царица Роза.

За мен е подходящ за носене на сватби, балове, тържества и хубави поводи от млади и не толкова. Ако сега предстоеше абитуриенския ми бал несъмнено щях да избера него. Символ  на женственост и на елегантност.

Най-добре би се развивал според мен при средни температури. Студ няма да му понесе и ще убие красотата му до степен на замръзване. Жеги носи.

DSC02741

DSC02742

Като голям фен на парфюмите с рози, аз имам различни видове и мога да го сравня донякъде с La Fille de Berlin Serge Lutens, който обаче е доста по-плодов, сочен и по-сладък. Не се доближава дори до розите в парфюмите на Chloe, които са сладки, локумени и много силни, нито до леките, киселки рози в парфюмите на Stella McCartney.

DSC02724

DSC02743

DSC02744

DSC02739

Dolce&Gabbana обичат и използват много рози в колекциите си. Слагат ги  върху рокли, чанти, обувки, аксесоари за коса и очила. Прочитът им по темата във Velvet Rose е изтънчен и ми носи удоволствие.

А вие обичате ли рози? Харесвате ли аромати с рози и кои?

DSC02738

Парфюмът ми е предоставен за тестване от parfumi-shop.net, но мнението си е лично мое и публикацията не е спонсорирана.

 

Review 0
5.6 densi
Потребители 0 (1 Гласувай)
Сила на аромата4.5
Времетраене на аромата5.5
Послемирис4
Лукс8.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка