IMG_3446

Здравейте,

днес ще се опитам да ви обгърне и да си представите лекото, нежно и свежо ухание на Valentino Donna Rosa Verde Valentino.

Парфюмът е от пролетта на тази година и се предлага само в 125 мл. невероятно красив флакон, с бледо зелен сок вътре. Парфюмер е   Sonia Constant, а нотките в пирамидата са бергамот, чай мате, рози, джинджифил, магнолия, амбрет,  петигрен, османтус и дървесина.

Знаете голямата ми любов към силни, страстни, ориенталски парфюми, които обаче понякога ми дотежават и имам нужда от почивка на носа. Тогава нося Donna Rosa Verde Valentino. Лек, фин, нежен, но достатъчно сложен и немонотонен аромат, който ме кара да се чувствам отпочинала и заредена със свежест.

IMG_3406

IMG_3468

IMG_3386

Съвършен аромат за почитателките на млади, росни рози поляти с много хубав зелен чай и малко други съставки за разкош. Не е силен, не влиза в пространства, не тежи и не крещи, но е досататъчно излъчващ и най-вече траен. Носи се и се развива добре и в жеги, и в по-хладно време. Чудесен е за носене вкъщи вечер, когато ароматите от вечеря и изминалия ден вече са изморили обонянието, но все пак искате да усещате хубава, женствена и чиста миризма да се излъчва от вас.

Розата е буквално зелена или много бледо розова, не е мазна, тежка, нито ориенталска. Мирише на чисто, без да е перилен или сапунен. Аз обичам чаени аромати, защото дават различен вид свежест от сапунено-алдехидните. Много меки са, много росни и много хубаво се разстилат върху кожата. Не съм голям фен на пиенето на чай, но в парфюми носи нежно „ммм“ усещане.

Парфюмът е в много красив, тежък, голям и масивен флакон, който е неподходящ за носене в чанта и път. Няма капачка и пръскалото е свободно. То прави хубава мъгла и пръска добре.

Ако не понасяте сладки, тежки, лепкави аромати и обичате рози, непременно пробвайтеValentino Donna Rosa Verde Valentino. Сигурна съм, че ще ви допадне, на околните също.

Този аромат за мен и чисто дамски и не си го представям на мъж. За тях има други по-подходящи цитрусово – чаени парфюми.

За мен е подходящ и за подарък, защото е безкрайно красив и лек, като същевременно не е силно познат като миризма, защото не е само цитруси и рози, и не е кисел, нито тръпчиво – свеж.

IMG_3377

IMG_3378

Голямата бутилка изглежда плашещо за парфюманите, които имат много количества и се пазят от термосчета, но се пръска бързо и ще я похарчите, защото носи лекота и ръката посяга често към бутилката.

Толкова е хубав в началните, по – силно цитрусово чаени нотки, че искам да пръсна пак след няколко часа, за да ме облее тази чистота.

Парфюмът е ежедневен, офисен, или за разходки и не понася барове, цигарен дим, пълни заведения и миризма на храна и напитки. Природата и хубавите хора със светли мисли, са негови приятели и го карат да се покаже в най-добрата си светлина.

Чаено – розова нежност в бутилка.

 

IMG_3403

IMG_3441

Review 0
5 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата3.5
Времетраене на аромата6
Послемирис4.5
Лукс6
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка