IMG_6522

Въображаемата градина на Кристин Нажел дълго време е скрита зад бурени, препятствия и отрицание. Един ден тя се натъква на разказ за градината на
Фредерик Идън (Eden’s garden): омайна история за сътворение; спомен за разказ, говорещ за свят по-интровертен, отколкото изглежда на пръв поглед.

Свят
на невъобразими тайни, наситени и силни като растенията, които виреят там – има твърде малко почва, в която да се вкоренят, но толкова много небе, за да дишат.

По време на екскурзия с гондола, английският лорд, уморен от гледката само на вода, изразява желанието си за градина в сърцето на Венеция – затворен оазис от зеленина под слънчевата синева, ароматен и цъфтящ с хиляди цветя. Желанието му е толкова силно, че Райската градина Garden of Eden, (това е реалното й име без игра на думи) се появила. Защитена от стени в цвят охра, тя предизвиква щастие и
мечти сред хладните си сенки, щедро предлага обгръщаща сладост на създателя си, и без съмнение, на тези, които минават наблизо. Макар да не подозират за съществуването й те се наслаждават на опияняващите й аромати.

Животи се появяват и си отиват; отчетливият им отпечатък остава върху вековните камъни, във водата на кладенеца и урните, в уникалната атмосфера между стените.

Природата, която е устояла теста на времето, солената вода и ветровете, накрая надделява. Век по-късно, това величествено и мистериозно минало се завръща, за да разпали въображението на парфюмериста на Hermès. Върховната хармония между тайната градина и сърцето на най-прозрачния град в света е твърде трогателна, за да бъде пренебрегната.

Тя мечтае времето да спре заради скромната грандиозност на една семпла градина. Незабравима, тя не може да излезе от ума.

Тя си представя градината чрез осезаеми аромати, които не се разкриват напълно. Докато най-после тя я създава : палимпсест от небе, цветя и море.

Кристин Нажел смесва сладките и богати аромати на носталгия (без тъга), прераждане, чувство за вечност. Дървесния, небесен и нежен дъх на градината е разкрит на брега на лагуната, където замечтаната солянка се огъва от морските ветрове, питоспорум (фалшив портокал), бяла лилия, магнолия.
Шепотът от божествените им аромати прегръща тихата зора на Венеция… Ражда се парфюм, който ни изпълва само с радост. Той носи тайната сладост на мечтаната градина :
Un Jardin sur la Lagune.

Олимпия Алберти

IMG_6537

IMG_6587

IMG_6588

Un Jardin Sur La Lagune Hermès е новият парфюм от колекцията Градини, които са свързани чрез водата. Парфюмеристът Christine Nagel ни води в своята абстрактна градина, в която ароматите идват от небето. Вдъхновява се от тайна градина във Венеция, която иска да посети, но никой не е виждал. Създавайки своя парфюм тя ни позволява да се докоснем, да видим, да мечтаем за градината, таен оазис.

Въздушни флорални нотки от магнолия, питоспорум и бяла лилия, дървета, корени, цветя и земя, брулена от морските ветрове. Свеж, горчив и прекрасен като буйна цъфтяща градина, напоявана от лагуната. Бял муск и мека дървесина се сливат с флоралните нотки за съвършена композиция.

Флакон, който ни е познат от другите парфюми от линията, но оцветен в амброво червено. Семплост и изисканост. Много добро излъчване и сериозна трайност от над 8-10 часа, което я прави най – трайната Градина за мен.

Много свежа, променяща се при различни температури и много цветна. Магнолията се усеща силно автентично и е повече от прекрасна. Парфюмът започва традиционно цитрусово и горчиво и после плавно преминава в цъфтящи цветя. Когато го пробвате задължително напръскайте на кожа и му дайте да се развие, разиграе, да покаже многоликостта на цветята си.

Подходящ е за абсолютно всеки момент от ежедневието, в по- топло време. За мен е абсолютна необходимост за пролетта и лятото. Имам/имала съм абсолютно всички градини и тази ми е любимата към момента. Страшен фен съм на Un Jardin sur le Toit, но съм го носила много и сега ще се радвам само на новата прекрасна Un Jardin Sur La Lagune Hermès.

IMG_6644

IMG_6623

IMG_6626

IMG_6659

Un Jardin Sur La Lagune Hermès може да се носи и от двата пола и стои много различно. Идва като амброзия за изморените от тежки ориенталски парфюми носове и се харесва доста от хората около мен.

Имайте предвид, че при по-хладно време в началото е по- горчив, но при топло и слънчево горчивината е смекчена и цитрусова. Не е мъхест и няма дебели сенки в градината на обожаваната от мен мадам Нажел.

Като цяло тази Градина носи изцяло нейният почерк, на който съм голям фен и съм щастлива, че точно тя замени Мосю Елена на горещия парфюмерски трон на Hermès. Царица е Christine Nagel и дано ни зарадва с още много интересни парфюми, който ще очакваме със затаен дъх. След феноменалния Twilly d’Hermès Hermès, обичания Eau de Citron Noir Hermès, сега идва това искрящо произведение на парфюмерийното изкуство, наречено и вдъхновено от тайна градина в лагуната на красива Венеция.

Глътки зеленина, вода и цъфтящи омайни цветя в собствената ни градина от мечти и преживявания. Лебедово езеро събудено за живот от първите лъчи на слънцето и отразяващо спокойствието на тъмната му повърхност, с енергията на плаващите изящни създания.

IMG_6747

IMG_6716

IMG_6761

4145_DESSIN TRAIT V7B 100-V11 pant-HD

pr* пратка

Review 0
7.1 densi
Потребители 9.5 (2 гласове)
Сила на аромата6.5
Времетраене на аромата7
Послемирис7
Лукс8
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка