DSC05825

Много харесвам лавандула в парфюм и съм в постоянно търсене на качествени аромати, които я съдържат. Един слънчев ден преди няколко седмици влязох в магазина на L`OCCITAINE en Provence, за да попитам и да си избера нещо от техните лавандулови аромати. Любезната консултантка веднага ми предложи Lavender Eau de Cologne, в елегантно термосче от около 300 мл., което пробвах и твърдо отказах. Не беше моята лавандула, а и предвид количеството щяхме да сме заедно може би завинаги. Плашещо е някак. Въртейки се за други лилавини, изведнъж чух зад гърба си „пробвайте новия ни аромат, той е с лавандулов мед“….. Лавандулов мед??? Боже, мелодия!

Веднага пръснах на блотер, защото имам лоши спомени от нахвърляне и пръскане веднага и много на кожа, а някакси не исках да си развалям настроението, в този топъл ден, с кофти парфюм. Помирисвайки усетих силна сладост.  Аз обичам сладки аромати знаете и десерти обичам. Гурметата са супер модерни в момента като течение в парфюмерията и аз съм щастлива, че мога да откривам и нося вкуснотии, а не само да ги ям, което определено е нездравословно. Изчаках, помирисах отново и доволна прибрах хартиената лента в джоба на джинсите си. Взех бутилката и напръсках вече смело на ръка.

DSC05826

DSC05827

Навън поднесох на мъжа ми да видя дали ще му хареса / не купувам и не нося парфюми, които не му допадат/ и на следващия ден се върнах за сериозни проби. Парфюмът беше от моята кръвна група и се харесвахме взаимно, стана ясно при разносването.

Каква бе изненадата ми като получих покана за представянето на Terre de Lumiere?! Страшно се зарадвах, признавам си. На 11.04 следвайки ароматната диря към Gallery 2.0, попаднах на едно прекрасно място, осветено от силно слънце и бях посрещната от искрящата усмивка на млада дама със златист тренч.  Потопих се в светлината и ароматните емоции.

DSC05848

DSC05849

Terre de Lumiere L`OCCITAINE en Provence е нова страница за L’Occitane. Преди ароматите на L’OCCITAINE често са били фокусирани около една отделна съставка, но в този парфюм са работили върху различни аспекти и многообразие от нотки.

“Terre de Lumiеre използва напрежението между мъжествената свежест и възхитителната женствена мекота. Иновативно ухание, първият гурме ароматичен парфюм на L’OCCITANE, абсолютно пристрастяващ.“
Калис Бекер, майстор парфюмерист
Олфактивната му пирамида е:
Връх
Бергамот
Семена амбрете
Розов пипер
Сърце
Лавандулов мед
База
Цветове от акация
Есенция от горчив бадем
Зърна от тонка
Бял мускус

DSC05852

DSC05854

DSC05858

Историята за създаването на Terre de Lumiere е история на срещата между три жени – трима парфюмеристи, които споделят обща страст Калис Бекер, Шаямала Мезондю и Надеж льо Гарлантезек. В перфектен синхрон трите дами споделят спомените от детството си и добавят акорди за точното пресъздаване на златния час на Прованс. Шаямала добавя лавандуловия мед, Надеж композира бадемовите акорди, а Калис придава елегантните флорални елементи. Нотките на бергамот, цветове от акация и зърна тонка ни пренасят в златния залез на Прованс.

Парфюмът е слънчев, много сладък и топъл. Разкрива се силно, но бързо уляга и стои като десерт на кожата. Като разбит, въздушен мус е. Отлично ми пасва, защото не се натрапва, а има отличен сиаж във върховите нотки, които страшно харесвам и после става по-мек. Трайността му е около 6 часа, но като се напласти върху линията за тяло се увеличава доста. Не е за хора, които не обичат много сладки гурме аромати. Не е и за хора, които търсят нещо различно, нещо странно и нещо иновативно дори и в гурме насоката.

DSC05859

DSC05871

DSC05875

DSC05876

Тук откриваме силна женственост, голяма мекота, сладост, топлина, заобленост и уют. Чувствам се буквално сладка, когато се напръскам с аромата и това ми дава отлично настроение. Семейството ми се изказа положително и това ме радва, защото не го пестя и подновявам вк. и с малко пръсвания за „лека нощ и сладки сънища“. Имам такъв парфюмен ритуал, към който съм силно привързана и напоследък не пропускам нощ, която да не е ароматна с различни бутилчета.

Този парфюм прилича на доста други модерни гурме аромати, но не буквално, а по дух. Не е иновативен, нито залага на някакви обрати в развитието или да поднася изненади. Не му възлагайте грандиозни надежди за парфюмен подпис или заедно завинаги, а се насладетете на хубаво подбраните и смесени гурме нотки. Бадемите се усещат много силно и не са цианидни при мен. Аз не съм голям бадемов фен, защото тази нотка понякога силно ме дразни и души. Тук нямам такъв проблем. Най-любимото ми нещо в този парфюм е лавандуловия мед. Разкош! Искам да вдъхвам тази нотка постоянно и да ме радва. Лавандулата е силна и сладка, точно каквато искам.

Не мога да не спомена пръскалото на парфюма и неговото качество. То изпръсква перфектна мъгла с всяко натискане и е едно от най-добрите пръскала, които съм докосвала. Ненавиждам пръскала, които текат и оливат мен, и шишето. Да се забърсвам всеки път при изпомпване не е работа за мен и ми разваля много сериозно удоволствието от ползването на дадена бутилка. Лоши пръскала имат много скъпи парфюми и това ме дразни. Е, това е перфектно и аз го оценявам.

DSC05890

DSC05861

DSC05863

DSC05832

Формата на флакона е заоблена и чувствена. Облян с чистата светлина на Прованс, флаконът изглежда така, сякаш е абсорбирал нейните лъчи. Дизайнът на този флакон изразява цялата сила на Прованс. Капачката пък символизира камъче от лавандуловите полета, намерено по залез слънце. Всеки детайл от Terre de Lumiere е създаден за да възпее съвършенството на този Златен провансалски час, в който миризмите на околността достигат своята върховна наситеност.

Аз не знаех за този специален час описващ природата на Прованс по залез слънце, но вече ще го свързвам с L’OCCITAINE. Надявам се и да го усетя на място скоро!

DSC05834

DSC05821

Сърдечно благодаря за поканата за това изискано парти с отлична организация, място, подредба и представяне. Приятно изкарани слънчеви часове в чудесна компания на организатори, любими блогърки и отличен кетъринг. Студените фрешове, шампанско, френски сирена с ягоди и шоколадови изкушения допринесоха за създаване на отлични спомени при напръскването с Terre de Lumiere L`OCCITAINE en Provence.

С новият си гурме аромат тази любима моя марка, на която съм клиент от стъпването им на българския пазар, най-вече в козметичните линии за тяло /кремовете им за ръце са едни от най-добрите/, вдигнаха високо своята парфюмна летва и ще очаквам още много нови изкушения.

DSC05879

DSC05880

DSC05866

Парфюмът ми е подарък от бранда, но мнението си е мое.

Review 0
5.1 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата5
Послемирис4.5
Лукс6
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка