DSC07470

Здравейте,

днес ще ви представя най-новия парфюм от колекцията Si Armani – Sì Passione Giorgio Armani. Страстният аромат, изливащ се от най-прекрасната червена бутилка, която съм виждала напоследък. Върховна е!

Вече съм ви разказвала за любимия Si Le Parfum Armani, имам малък ЕДП вариант, познавам и още доста парфюми от линията и мога да направя различни сравнения за вас.

Sì Passione Giorgio Armani е плодово – флорален аромат без характерната за другите Si парфюми, сладост. Страшно ми харесва за идващата пролет. Ще го нося и в нежарко лято, защото позволява високи температури, без те да му се отразят на хубавото развитие.

DSC07447

DSC07448

Пирамидата е съставена от:

  • розов пипер, круша и касис във връхните нотки
  • роза, жасмин и хелиотроп в сърцето
  • кедър и ванилия в базата

Касисът е съставка характерна за всички парфюми от тази линия, но тук е леко кисел и зелен, усеща се аромат и на листата, не само на плода. Не е конфитюрен, нито сладък. Комбинира се отлично с крушата, която за мен е най-характерната съставка на Sì Passione Giorgio Armani.

След паралелните проби на парфюмите Si се възхищавам на майсторството Армани. Ароматите в бутилките носят общ дух и със сигурност е ясно, че са братовчеди и от едно голямо семейство, но всеки носи своя почерк и се различава съществено, като най-сериозната разлика е в една силно доминираща съставка представена във всеки фланкър.

Тук крушата е сочна, но не е презряла, нито капе меден сок от нея. Не е от жълтите супер сладки сортове, а е балансирана и чудесно се разстила върху неядливата, негурманска ванилия. Тези съставки касис, круша, ванилия и роза, плюс за мен има лек муск, въпреки че не е показан в пирамидата, построяват цялостната композиция на тази мека, несладка и задушлива версия Sì Passione.

Мек е този „червен разкош“. Не е секси в дълбокия, плътски смисъл на думата, а по-скоро е женствен и приканва към ласки и близост, там където е поставен.

Няма абсолютно нищо общо с Si ЕДП, Sì Intense и Si Le Parfum версиите, освен в характерната за цялата линия база, по която се разпознава, че всички парфюми са на Армани.

Намирам леко сходство с ЕДТ , но Sì Passione Giorgio Armani е много по-хубав и плътен, без да е сладък.

DSC07449

DSC07451

DSC07455

Мъжът ми ми купи и подари този парфюм в деня на излизането му в Италия, където бяхме, за да празнувам рождения си ден. За мен е прекрасен, носи ми невероятно хубаво настроение, защото цялата тематика на празненството беше Armani и не бих останала вече без него, защото е „черешката на моята тортата“.

Няма човек, който да не хареса бутилката. На някои хора им прилича на супер луксозен лак за нокти, другите само ахкат и се възхищават. Тежка плътно прилепваща капачка, масивна стъклена бутилка в огнено червен цвят и красива червена кутия, завършват този съвършен парфюм.

Категорично дамски, с добра трайност, но не много голям шлейф и излъчване. При повече напръскване шлейфът се усеща добре,  но аз харесвам страшно комбинацията ванилия, роза, круша, касис и подновявам след 6-7 часа, когато остане само на база.

Розата е млада, свежа, росна и няма нищо общо с маслените тъмни рози. Забравете за мускали и розово масло, с които така се гордеят българите. Както цялостното излъчване на парфюма е свежо, така и чудната царица роза е невинна тук.

Не е феномен, нещо „уау“, нечувано и немирисано, но е прекрасен женствен аромат и е задължителен за проби на всички любители на сочни круши, кисел касис и добра ванилия.  Няма сладкишност, нито гурме залитания и ароматът се представя отлично и денем, и нощем, във всякаква среда и компания.

Много подходящ за офис, срещи и интимни вечери с любимия човек. Лично аз ще го нося най-много вечер, за да му се наслаждава моето прекрасно момче.

Знаем, че Giorgio Armani е цар на изчистените линии и на класическите изпълнения и тук не е изневерил на убежденията си. Не е пищен този аромат, но не и сух. Има си от всичко достатъчно и то комбинирано по един елегантен и семпъл начин.

Сигурна съм, че ще се хареса на хората, който не могат да носят ЕДП варианта и Sì Intense Giorgio Armani, като мен, защото са ми прекалено сладки и ме душат. Обожавам Le Parfum, но него нося при студено време зимата, защото горещия амбър и тамян не търпят много слънчеви лъчи.

Ако харесвате линията Si Armani, очаквайте и пробвате този парфюм, защото можете да откриете голяма любов в прекрасната червена бутилка.

DSC07458

DSC07468

DSC07469

Review 0
5.8 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата6
Послемирис4
Лукс8
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка