IMG_0010

Здравейте,

днес ще ви представя две разкошни палитри от новата американска марка, представена ексклузивно в Douglas & BeautyZone Bulgaria.

Pretty Vulgar дойде преди месец в България и ме развълнува с прекрасните си опаковки и интересните грим продукти. Имат доста богат асортимент и за всеки любител на грима по нещо. От пръв поглед се влюбих в гел очна линия в бурканче като ретро мастилница, която купих веднага. Харесах и трите палитри, както и спиралата, която е в най-красивата опаковка, която някога съм виждала. Самата спирала също е много добра. не се размазва, рони и дава обем, какъвто аз търся.

За моя огромна радост бях поканена на уникалното чаено парти, стил Алиса в страната на чудесата, където ни бяха представени подробно продуктите и получихме разкошна кутия пълна с гримове за проба.

И така аз имах вече красивата спирала, база за сенки, една палитра с топли есенни цветове Pretty Vulgar Phoenix Rising и хайлайтър.  Впоследствие палитрата толкова ми хареса, че си купих и другата Pretty Birdie. 

IMG_8736

IMG_8776

IMG_8810

IMG_8900

IMG_E8996

Двете палитри са в картонени опаковки, които са леки и здрави,  отварят се нагоре лесно, като разкриват  големи огледала. Имат и предпазващи кутии, което ги прави чудесни за път.

Съдържат по 12 цвята сенки, разположени на 4 реда под формата на клетка за птици, като вървят от светли към тъмни цветове. Палитрите са веган. Също така не съдържат, парабени, сулфати, глутен, олиа и парфюм. Не са тествани върху животни.

Сенките и в двете палитри са мат и блестящи, като са различни по големина и пигментираност, както и някои се прашат, а други не. Блестящите сенки и в двете палитри са разкошни и се нанасят мазно и мека и с четка и с пръсти, а матовите проявяват различен характер и са малко по-трудни за използване.

Размерът на сенките е:

0.8g / 0.03 oz X 2
1.0g / 0.04 oz X 4
1.2g / 0.04 oz X 6

Цветовете в моите две палитри са ярки, огнени, по-ексцентрични и не са много подходящи за начинаещи в грима. За тях има предложена друга палитра в по-неутрални цветове. Тя също е много красива, но аз имам много такива сенки и ще я пропусна. За съжаление тук не се предлага четвъртата палитра, която е в розово и за мен е много красива.

Една палитра е напълно достатъчна за направата на цялостен грим и не е нужно да се вадят други сенки. Цветовете са подходящи едни за други и се съчетават лесно, особено в топлата Pretty Vulgar Phoenix Rising. Можете да направите силен доста драматичен грим и с двете палитри. Аз лично ги използвам за такъв и не смятам на правя много леки ежедневни гримове, защото сенките ме предизвикват да се развихря и да направя нещо по-интересно. Много са вдъхновяващи не мислите ли?

IMG_0106

IMG_0020

IMG_0088

IMG_0077

IMG_0046

Pretty Vulgar Pretty Birdie е в по-ексцентрични и смели цветове и който харесва лилаво и синьо, но и топли цветове в грима, трябва да я погледне задължително. Лилавите цветове са добре пигментирани като на по-тъмният Nead Beach, който не си личи много от снимките, че е лилав, му трябва повече блендиране. Двата цвята се съчетават отлично.

С база издържат на очите ми над 10 часа без да се събират. Въпреки по-смелите на пръв поглед цветове, за мен тази палитра е по-добрата,  защото аз не слагам никога повече от 3 цвята на клепача в грим и тук мога да направя топло шоколадов, син, зелен и лилав грим. Светлите цветове са много добри, без Lay който е много светъл и жълтеникав за мен и тена ми, и го използвам върху базата на целия клепач, за по-добро блендиране на сенките отгоре.

Цветът Fancy e повече от прекрасен върху долния клепач и аз го нанасям основно там. Съчетава се добре разбира се, със съседния му Wing It, който ми служи за потъмняване на външения ъгъл на окото и сгъвката.

Палитрата е с много добро качество и много се радвам, че я купих. Компактна, красива, с голямо огледало, лесна за употреба и издръжлива. Струва 59 лв., която смятам, че е много добра цена за качеството, което предлага. Ако се купи на намаление е направо попадение.

IMG_9952

IMG_9980

Ако харесвате топлите тонове ще ви допадне Pretty Vulgar Phoenix Rising. Въпреки наводнения пазар с палитри в топли цветове, тук намираме едни по- сливови нюанси и липсват много оранжеви.

Сенките са много маслени и пигментирани и трябва да се внимава с потапянето на четката. Малко и с надграждане, както и много добро блендиране. Цветовете са подходящи за чудесни преливки от няколко цвята в сгъвката на окото, без те да се смесват в една топло шоколадова каша. Мас 217, добро блендване, малко количество прах и ще получавате коммлименти. С пръсти тази палитра не препоръчвам да се пипа, не се отразява добре на сенките. Виждате сами отпечатъците от  пръсти, за направата на суотчове на ръката ми, които ще видите малко по-надолу.

Ако имате много топли палитри можете да пропуснете тази и да обърнете поглед към Pretty Birdie.

Примамливи цветове, красиви опаковки, голямо разнообразие от продукти, ако не сте пробвали все още нещо от Pretty Vulgar спрете пред кафеза за птици и съм сигурна, че ще харесате няколко продукта веднага.

IMG_0023

IMG_9998

IMG_0471

IMG_0506

IMG_0442

IMG_0429

Pretty Vulgar Phoenix Rising е подарък от представителите, а Pretty Birdie е закупена с лични средства. Мнението, както винаги е лично мое и статията не е спонсорирана.