IMG_5329

Здравейте,

преди време на едно събитие за представяне на козметика, случайно се запознах с парфюма Presence(s) de Bach Les Fleurs De Bach и той ме очарова с различността и силата на посланието си. Парфюм направен да ви помогне да се чувствате в хармония със себе си и заобикалящата среда.

Les Fleurs De Bach е първият бранд, който използва своите лечебни цветя и билки, за да повлия на настроението и благосъстоянието ви. Да ви накара да се отърсите от сковаността на динамичното ежедневие и рамките, които постоянно си поставяте и окриете какво е хармония и как благотворно се отразява тя на ума и здравето. Да обърнете поглед към природата и да се слеете с пролетния зов към ново разбуждане.

Цветята на Бах са създадени през 30-те години на ХХ век от англйския лекар Едуард Бах, който дава своето име на метода. Неговата философия е изпреварила доста своето време. Мотото му е „Докато Душата, Тялото и Духът на човека са в хармонично съзвучие, нищо не може да ни засегне, огорчи, разстрои.“ (Tant que l’ame, le corps et l’esprit sont en harmonie, rien ne peut nous affecter.).

Много ми хареса този парфюм. Със семплия си аптечен външен вид, той не предявява надути претенции, но отваряйки пластмасовата капачка усещате как избуяват пролетните цветя поръсени от топъл дъжд и устремили поглед към слънчевите лъчи. Имам чувството, че виждам точно как се разтварят цветовете и как се издължава бързо стъблото, в желанието си да украси света след тежката дълга зима.

IMG_5325

IMG_5330

Presence(s) de Bach Les Fleurs De Bach е подчертано цветен аромат, с голяма сила и трайност. Подходящ е за дневен релаксиращ парфюм, разходки сред природата и защо не и на работното място. Повечето дами харесват силно цветя и аромата им и не биха имали нищо против вашия шлейф, нито прекрасното пролетно ухание.

Комбинацията от свежи и флорални нотки е запомняща се и различна, заради една луксозна сапунена нишка, която отличава парфюма от огромното многообразие на цветни парфюми на пазара. Този аромат ухае на супер луксозените ръчно правени сапуни, които се топят по кожата и я оставят мека и чиста, а сетивата изпълнени с удоволствие от ритуала.

Ако желаете да ухаете много силно цветно и сапунено, но без алдехидното звучене, това е със сигурност вашият аромат. Той не е сладък, не е ретро, нито супер модерен, няма нищо ориенталско и провокативно или съблазнително. Мирише чисто и свежо, абсолютно съединение с природата.

Посланието му се хваща още с първото пръскане и някак сама се стремя да съм позитивна, цветна, добра и да обърна повече внимание на зеленитата и хубавото време около мен. Идеален е за пролетта и се радвам, че дойде при мен точно с напъпването на този така любим сезон, когато буквално се разбуждам за нови емоции. На мен пролетта ми влияе изключително силно, тъй като съм от хората, които се насищат бързо на сезоните и очаквам с нетърпение новото и промяната. А какво по хубаво от това пътят да е цветен?

IMG_5376

IMG_5402

Presence(s) de Bach Les Fleurs De Bach е както споменах, доста силен аромат и трябва да се внимава при пръсканията, и да не се прекалява. От пробите разбрах, че за мен най-доброто усещане се получава при три пръсвания. Ако направя повече сапунената нотка изпъква доста силно и се опитва да заглуши цветята, а аз харесвам силно тяхното изразяване в тази композиция.

Връхните нотки са verbena and clematis, сърцето е от прекрасни горчиво сладки супер автентични орлови нокти и бели цветя, и базата е дървесна с бор, дъб и малко зелена ябълка за свежест.

Парфюмът трае над 10 часа, като след 6-тия постепенно изгубва силния си шлейф и се прибира близо до кожата. В началото на напръскването не се усеща алкохолен, а сякаш самите екстракти от цветята се разливат по кожата. Флаконът е в тъмно кафяво, стъклен, лек и компактен.

Свеж, ободряващ цветно сапунен аромат, който мирише натурално и за мен изпълняван своята цел – хармония със себе си и природата.Presence(s) de Bach разпръсква благоуханна свежест и добронамереност. Имах нужда от различно ухание и то ме намери. Видях, че е налична линия за тяло и това ме радва, защото аз съм фен на наслагването и използването на еднакви аромати с една композиция.

Весела пролет приятели! Бъдете щастливи и нека най-хубавите емоции са постоянно с вас. Бъдете благоуханни и се грижете повече за себе си и хората, които обичате!

Парфюмът може да се намери на ул. Костенски водопад 59, където е офиса на Цветята на Д-р Бах или на Сайт.

IMG_5404

IMG_5413

Парфюмът ми е предоставен от представителите за България, но мнението си е лично мое.