IMG_8814

Nicolai Parfumeur Createur е бранд, който хората интересуващи се от хубави парфюми очакваха отдавна в България. Patricia de Nicolaï е забележителна дама, основател и събственик на нишовата марка, предлагаща висококачествени парфюми. Тя е потомък на Guerlain. Родена и израстнала в дома на Guerlain тя е заобиколена от изкуство и парфюмерия от детските си години и създава собствена любовна връзка с ароматите. Завършва химия и през 1989 г. основава собствената си марка Parfums de Nicolaï с помощта на съпруга си Жан Луи Мишо.

Аз се запознах преди години с произведенията и, купих Musc Intense и мечтаех да мога да разучавам, пробвам и купувам парфюмите на тази велика дама и парфюмер директно от бутик в България. Ето, че това се случи и марката е представена в бутик Висша козметика и на сайта им Висша козметика. Те са официален вносител.

Разбрах случайно, че парфюмите се предлагат в бутика и отидох още на следващия ден като се вълнувах много. Исках да си доставя радост с парфюм и с трепет започнах да пробвам. Марката е представена засега от няколко парфюма, но се очаква да се зареди цялата. Харесах Patchouli Intense Nicolai Parfumeur Createur и го получих като подарък, след което мъжът ми го пожела за себе си и аз му го преотстъпих с право да се пръскам понякога, защото парфюмът е повече от великолепен.

Patchouli Intense Nicolai Parfumeur Createur е унисекс парфюм отиващ силно към мъжката страна, който съдържа лавандула, гераниум, портокал във връхните нотки, канела, роза, пачули в средните, сандалово дърво, амбър и ванилия в базата.

IMG_9027

IMG_8828

IMG_8843

Това е много силен и плътен аромат, подходящ за по-хладно време и идващата есен. Носих го на морето, за да го разучавам при всякакви условия и климат, но повече от едно пръсване е невъзможно да се носи в жегите и във влага. Има изключителна плътност, интензитет на излъчване и трайност. Забележим, привличащ внимание и интерес.

Силно лавандулов, като на мъжка кожа нотката е изразена по-добре. Усеща се хубаво и гераниум, както и разбира се и много пачули. То не е сухо, прашно и землисто, а  комбинацията с другите нотки го прави много приятно и влажно. Парфюмът няма някаква сериозно развитие, но е много плътно излъчващ от началото до края. Не уляга, не става втора кожа и се усеща от далеч дори 6-8 часа след апликации. Невъзможно е да се пръска по много, защото пачули не е лесна за носене парфюмна съставка. В Patchouli Intense има доста портокал, който за мен заедно с острата лавандула, прави парфюма по-свеж. Ако не сте намерили своето пачули, пробвайте това, защото не е супер изявено, бомбастично и доминиращо, а е отлично смесено с другите нотки и е светло.

Не е шоколадово, сладко и в никакъв случай гурме. Шик парфюм, уместен в работно всекидневие, а също и през нощта в модерен бар. Мъжете рискуват повишено внимание от нежния пол с Patchouli Intense и множество въпроси свързани с аромата. Толкова прекрасно е мислен и изработен, че заслужава големи аплодисменти.

Когато мъжът ми го носи се разтапям от удоволствие и го следвам, за да усещам постоянно аромата. Много добре му стои и излъчва мъжественост, сила и неустоимо присъствие.

Няма да се оцени от почитатели на свежи, акватични водни аромати и от млади момчета и момичета. Трябват една житейска зрялост за лесното носене на този аромат.

За мен наличието на 30 мл. флакон на марката е голям плюс, защото не искам да купувам и притежавам големи парфюми. Цените за такъв клас парфюми също са отлични. Нямам търпение да заредят и другите парфюми, за да си избера ново изкушение.

Има прекрасна кутия и презентация. Малките флакони на марката са много подходящи за подаръци и предизвикват възхищение. На мен лично ми носят много позитивни емоции и съм силно привързана към марката, защото парфюмите са наистина с високо качество, интересни, различни, макар и с познати и силно експлоатирани нотки в парфюмерията и заслужават проби. Муск Интенз например има много круши, които силно го отличават от известните мускусни парфюми.

Една от най-големите ми мечти е да видя наживо Patricia de Nicolaï в България и съм сигурна, че тя ще се сбъдне до някоя и друга година или може би по- скоро.

Напишете ми харесвате ли марката Nicolai Parfumeur Createur и кой/и парфюми са предпочитаните ви.

IMG_8891

IMG_8960

IMG_8973

IMG_0035

*PR sample