dsc04238

Oud Save The Queen или „Atkinsons celebrating 200 years of Perfume Snobery“. Какво име, какво мото?!

Днес всеки прави своят oud и се надява той да шашне парфюмния свят, да го преобърне и да се запише в бестселъра на oud историята със златни букви.

По този интересен парфюм ме запали любимата ми парфюмна фея – приятелка, която след като го пробва ми написа, че е правен като за мен. Парфюмът не се предлага в България и аз нямах друг избор освен да го купя „насляпо“. Разбира се не абсолютно напълно, защото се доверявам на мнението, носа и познанията и от много отдавна. И все пак при такава цена беше голям риск.

Е, пасна ми като ръкавица. Благодаря любима!

dsc04239

dsc04240

Мек е този уд, опитомен. Не е от острите стоматологично -бакелитни представители на жанра. Златен като бутилката, в която е вкаран заедно с други благини, подсилващи красотата му. Коронован е да пази своята кралица, а не да я души.

Парфюмът се отваря с огромно количество подправки, като от арабски пазар с много чай Earl Grey, подкиселен със силен бергамот. През цялото време на развитието се усеща страхотно бобовата тонка, уда и меката, топла дървесина. При мен има и много амбър, както и голям букет цветя. Любимият ми жасмин, натуралистичен, силен, дъхав и нагорещен от слънце в 50 градусов следобяд, придружен от портокалов цвят и много малко мека, зелена тубероза. Обожавам жасмин и туберози аз! Въобще бели цветя!

dsc04242

dsc04243

dsc04246

Купих парфюмът в късно лято, но ми харесва повече да го нося в късна есен и сега през зимата, защото студа го подслади, а аз съм на вълна сладки ориенталци и посягам само към такива, дълго време вече.

Мек и гладък е този удов аромат. Като коприна, като кадифе. Няма нищо ръбесто и никоя съставка не разваля мекото разстилане по кожата, и бавното вдигане като сутрешна омара над главата. Няма шлейф. Има воал, покриващ коронката.

Красив и женствен! Примамващ, но само за любителите на уда. Дали е унисекс? Не е, за мен. Не си го представям на мъж. За него си има създаден Oud Save The King. Кралят не трябва да се бърка на кралицата, защото тя царува сега.

Дали е за кралици? Всяка е кралица в своя живот, така че да, за кралици е, ама не е бален, а всекидневен. Носи се при аудиенции всякакви. Става за в каретата, трамвая, метрото, парка, хранителните вериги. Можеш да готвиш и да спиш с него, да переш и жонглираш с хилядите задачки през деня. Няма да ти дотежи, а напротив ще те подкрепи.

Носи много пръскания, както и резки промени в настроение, хормони и климат. Харесва се и от крале – свои и чужди.

dsc04247

dsc04248

dsc04249

Няма рози в Oud Save The Queen Atkinsons. Дори едничко розово листенце няма. Това за мен е повече от прекрасно, защото си имам много други уд – рози и нямаше да ми се понрави още една бройка.

Няма ванилия и захар в този изпипан аромат. /написах първо изпапан – то направо да го изпапаш това бонбонче/ Сладостта е от мед с тонката и амбър.

Златна бутилка в златна кутия, с кадифено легло. Може да се използва за огледало, ако сте склонни постоянно да полирате полепналите следи от любуването. Машина за сваляне на пръстови отпечатъци!

Трае около 8 часа със стабилно напръскване. Луксозен и сложен аромат с подходящо развитие. Ориенталски, но фин и изящен.

Моят Крал да се ослушва за адекватния мъжки аромат, че и него нещо трябва да го пази, освен аз разбира се.

Ако не ви е писнала уд тенденцията, пробвайте и този. Може да го коронясате.

„Да живее Кралицата!“

dsc04252

dsc04254

 

dsc04258

dsc04259

Review 0
6.5 densi
Потребители 0 (2 гласове)
Сила на аромата6
Времетраене на аромата6
Послемирис5
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка