IMG_3769

Здравейте,

когато преди време чух, че Guerlain ще пуснат от любимата ми серия Les Absolus d`Orient Oud парфюм, очаквано, страшно се зарадвах. След двата шедьовъра, Santal Royal и Ambre Eternel, и като силен уд фен, очаквах нещо невероятно, нещо разтърсващо, нещо различно.

Oud Essentiel Guerlain е разкошен, харизматичен и прелъстяващ. Има невероятен, лакиран в зелено флакон с панделка в златно и черно, и арабски мотиви върху дизайна на етикета, част от наследството на Guerlain.

„Аромат за мъжете и жените, които искат да се докоснат до магията на Ориента и неговите редки съставки. Това е парфюм талисман със забележително харизматична и пристрастяваща следа“ – казват от Guerlain.

IMG_E3769

IMG_E3770

Върхови нотки: шафран и мушкато

Средни нотки: уд, роза, кедрово дърво

Базови нотки: кожа, тамян, дърво гаяк

В океан от сурови, тежки, дървесни и мухливи удове Тиери Васер излиза  на пазара с един нежен и елегантен уд аромат. Oud e черешката на тортата от доста години и няма какво да се лъжем, всеки рано или късно открива своя, сред многобройните предложения. Тези, които не могат да понесат бакелитните тежни и мазни удове на Montal, които пръснати на тъкан оставят петна, като от поливане със зехтинов дресинг от салата, могат да обърнат поглед към Oud Essentiel Guerlain. Той не оставя мазни следи, а само чувственост и провокация.

Много силен и траен парфюм, много! Остава и след къпане, и няма начин да се премахне от косата без шампоанена вана. Когато го носите на следващия ден, просто пръснете друг парфюм на Герлен, за да наслоите върху остатъчната миризма и да си създадете фина тамянена нотка под новоположения аромат.

Уда тук е заглушен от роза, но каква роза?! Нежна, свежа, медена и пикантна. Заглажда ръбовете на суровата съставка и я облагородява. При срещата със Cyrille Jahin той ни обясни надълго и широко традициите в използването на българска роза в марката, и любовта на парфюмерите им към българското розово масло. То е с толкова наситена миризма, че само една капка мирише толкова силно и натрапчиво, колкото синьото сирене примерно.

IMG_3747

IMG_3749

Шафранът подкрепя розата в изглаждането на уда, който сам по себе си е много силно усещаща се съставка, която нищо не може да заглуши. Парфюмът изсъхва сухо и в нито един момент не сладни, нито завива в ярко изявена посока към един от двата пола. Перфектен унисекс е.

Oud Essentiel Guerlain е парфюм за елегантни поводи и абсолютно винаги бива забелязван и оценяван високо. Съставките са от най-високо качество и са смесени изключително добре. Показва най-доброто разкритие на всяка една, без да е типичен уд – роза или уд – шафран парфюм.

Тези, които обвиняват Guerlain, че са закъснели с поне три години за пускането на уд парфюм, не могат да отрекат, че този е различен. Не е зъболекарски, не е остър, не е превземащ, нито е обсебен от доминантна роза или току що одрана кожа. Нотките са нежни и гальовни.

Премереност и традиции са думи описващи 190 годишната марка и тук те не изневеряват на стила си, наложен през годините. Уд присъстваше доста като поддържаща нотка в последните им парфюми, включително Santal Royal, L’Homme Idéal EdP и Néroli Outrenoir, но аз лично много се радвам, че пуснаха точно Oud Essentiel, където уд е в главна роля.

IMG_3752

IMG_E3789

Сложен парфюм с подписа на Thierry Wasser. Има всички съставки характерни за oud парфюмите и същевременно е с френска изработка и категорично силно се отличава от арабските аромати. Правен за хората от Ориента, но със западна насоченост. Приема се много добре и се носи и от двата пола при всякакви сезони, събития и настроения.

Трябва да се внимава с напръскването, защото е много силен, но  не се натрапва и не задушава, защото е сух. Кожата се усеща силно в базата, но тя е мека и опитомена. В нито един момент от развитието, парфюмът не изневерява на перфектната си композиция.

Задоволява сетивата с лукс, изтънченост и финес.

Харесвате ли Oud Essentiel Guerlain?

IMG_3898

IMG_3884

IMG_6036

Парфюмът ми е даден от представители на Guerlain, но мнението е лично мое.

Review 0
9 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата10
Времетраене на аромата10
Послемирис9
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка