dsc03358

Orchid Soleil Tom Ford! Слънчевата Орхидея, красивата, изящната, супер привлекателната! Дали?

Дълго чакан парфюм беше този. Още като прочетох, че ще излезе се надявах само да дойде в България възможно най-бързо. Появи се в чужбина, замислих се за поръчка „насляпо“, но приятелки живеещи навън ме разубедиха и реших да изчакам, да не си развалям удоволствието от първата проба и покупката от бутика. Да оставя вълнението да ме носи и надеждата, че ще открия още една голяма парфюмна любов в поредната Орхидея на Том Фод. Имам всички излизали досега и ги обичам, колекционирам, и нося с удоволствие.

Гледайки шишето и пирамидата на аромата бях сигурна, че ще ми допадне. За силно харесване и т.н. не мога да кажа така без проба, но дали е мой по съставки – да, трябваше да е мой! Да ама не!

dsc03359

dsc03360

Дойде очакваната красота, бутилката слънце и аз се запътих веднага за проба. Пръснах и „оу, ужас мухозол“?! Мухозол, не мухозол парфюмът трябваше да е страхотен и аз зачаках развитие. На кой му пука за първи нотки мухозол или нафталин, ако те изветреят за няколко минутки? Перфектността понякога изисква жерти, а сока в тази очарователна бутилка трябваше да е перфектен за мен. Е трябваше, ама….

Минаха мухозолките и дойде….варената царевица. Това беше наистина изненада! Варена царевица в казанче с гъста, хубаво виеща се пара. Гореща и сочна, млечна царевица в собствен сос. не от консерва, а току що свалена от огъня. Дъхава, хубава царевичка, на кочана още.

Обожаваните от мен бели цветя  и по специално туберозата, заедно със сметана, ванилия, кестени, цитруси и пачули и т.н. направиха в точно този парфюм комбинация, която мирише на царевица на кожата ми.

Четох мнения и за варен ориз от оризоварка или питки за такос, за карамелизирани пуканки или царевични питки, дори и за полента… Не знам за вас, но аз харесвам тези неща за храна, но не и за аромат, на който да ухая.

dsc03356

dsc03357

Бутилката от розово злато, криеше в себе си кофти за моя вкус аромат и аз си излязох много нервирана от магазина. Бях наистина силно изненадана, а не би трябвало, защото бях предупредена предварително, че този парфюм няма да ми хареса. Няколко дни обмислях, какво точно да правя с тази Слънчева Орхидея и как не желая да си разваля колекцията, но няма начин да я нося, а пък да купя парфюм само заради колекцията?!  Малка драма.

Е, купих го! Какво да правя?! Нямаше как да си разваля колекцията и удоволствието от красивата бутилка. Влязох в Сефора за друг парфюм и директно отнесох Orchid Soleil Tom Ford на касата. Досега от малката ми бутилка не е пръскано и няма и да е вероятно. Не ме кефи сока просто!  Не че е лош, има хора на които може би стои добре, но на мен не ми харесва. Задушава ме и ме напряга. Има и сметана, и вкусна ванилия, но кой да чака да отмине мухозола и да изяде един казан варена царевица, та да послади най – накрая със сметанова ванилия и печени кестени?

dsc03361

dsc03362

dsc03363

Поднесох парфюма на много хора около мен, малцина го харесаха. Отнесох и доста подигравки, че съм си купила парфюм, който не харесвам, само заради бутилката и колекцията. Аз лошо не мога да кажа, защото не обичам да оплювам парфюми, ама и хубаво не мога. Прибрах пробите и бутилката до другите, прилежно подредена и съм спокойна.

Идва резонният въпрос „защо Том Форд е направил такъв парфюм“?  Защото може! За да провокира, за да се забавлява, защото е гений и може да си позволи да прави какво пожелае, за да види как ще реагират хората на точно такава ядлива, да я наречем Орхидея.

dsc03364

dsc03365

Аз лично вече чакам следващата с нетърпение и дано тя е повече по мой вкус.

За сила, трайност и шлейф мога да кажа само добри неща. Всичко е отлично и изпипано. Може да се носи и в топло, и в студено време, и в сухо, и във влага. Развива се сходно при мен и не поднася повече изненади. Позволява много напръскване, усеща се и от два пъти натискане на пулвезиратора.  Смятам, че ще е интересно как би се развила на мъжка кожа, но моя мъж не я хареса и не иска да експериментира.

dsc03366

dsc03367

 

dsc03369

dsc03370

Вие харесвате ли този парфюм?

Фотограф Васил Иванов

 

Review 0
3.8 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата5
Послемирис5
Лукс0
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка