IMG_0032

Здравейте,

днес ще ви представя серума и крема за лице на Mesauda Milano с хиалуронова киселина. Mesauda Milano е италианска компания, чиято основна цел е да се открои със своя професионализъм и способност да предостави на клиента винаги и само най-добрите научни изследвания и иновации в козметичната индустрия на конкурентна цена.

Получих продуктите още миналото лято, но тогава имах отворена доста бяла козметика за лице и реших да ги оставя за есента. Вече са към своя край и ще споделя с вас пълните си впечатленията.

Много добро впечатление ми направи, че продуктите не съдържат парабени, не са тествани върху животни и са дерматологично тествани. Не съдържат минерално масло, ланолин и животински продукти, и са тествани за никел. Това е изписано на кутията и мен лично ме радва.

IMG_0049

Серумът е лек, воднист и се нанася много лесно. Има по-остра леко мъжкарееща миризма, която не се задържа и лично на мен не ми допада. Действието му обаче върху кожата е добро. Знаете аз съм с мазна и не ми утежнява, не омазнява. Попива веднага. Ползвах го самостоятелно, под крема от серията и под друг крем и резултата винаги е мека, хидратирана и просветлена кожа. Няма никакви частици, които да озаряват, но кожата е видимо освежена. Харесвам и много ползвам продукти с хиалуронова киселина, защото омекотява, хидратира и дава комфорт на кожата ми. Серумът съдържа и витамин Е. Има доста хубави елементи от състава, които са описани върху кутията.

По-любимият ми продукт и откритие за мен, обаче е уплътняващият лифтинг крем Pretty woman. Той е богат, има гъста, леко лепкава текстура, която попива бавно и се усеща върху кожата по-дълго време. Ползвах го всяка вечер. Пробвах и сутрин като дневен, защото има филтри, но тогава предпочитам по-бързо попиващ крем, който не е толкова богат, защото лъсвам бързо с основата за грим, когато въобще нося такава.

Кремът на Mesauda Milano има страхотна, много нежна миризма, различна от тази на серума, която се задържа доста дълго и тя ме привърза към него много силно. Освен безпорните му положителни качества, които виждам върху кожата, ароматът е от особено значение за мен, за повторна покупка или включване в постоянен списък. В повтарящите се любимци е невъзможно да влезе бяла козметика, с неприятна за мен миризма. Такива не използвам въобще, затова страшно държа на тестери на бялата козметика в магазините. Да помириша, да видя текстура върху ръката и да реша. Омацани, стари или пожълтяли с коричка тестери на кремове подминавам и нищо не е в състояние да ме накара да помисля отново за този продукт. Не купувам бяла козметика и „насляпо“, без тестер или онлайн. Никога!

IMG_0063

Кремът е в масивно бурканче от матирано стъкло с пластмасова капачка. Вътре бъркам с малка шпатула / не с пръсти/, както процедирам винаги с кремове в буркани. Като цяло не пестя продукт, казвала съм ви и мажа и цялата шия с крема си за лице. Този не е от икономичните, защото има по-гъста и трудно разнасяща се текстура. Стига ми за около 70 дни.

Вече е на привършване и съжалявам, защото прави кожата ми свежа, заличава фини линии и не се събуждам с мазна кожа, въпреки богатството на тесктурата му. Няма да ми е никак лесно и да се разделя с миризмата му. Сега съм приготвила нов крем за ползване, защото обичам разнообразието от продукти и да пробвам нови неща, но другата зима ще го подновя със сигурност, за нови 70 дни.

Достатъчен ми е като овлажняващ продукт за лице и без серума отдолу. Ако ги слагам двата, правя по-дълга пауза между нанасянията, за да не стане тежко на кожата.

Почти всеки ден си правя маски за лице и съм много доволна от моментното състояние на кожата. Навън е студено, влажно, с мъгла и постоянен смог, но кожата ми е свежа и подхранена.

Ползвала съм и ще ползвам много продукти от високия клас, но този крем по-нищо не отстъпва. Не го очаквах честно казано, особено като усетих лепкавата, гъста текстура. Свикнала съм кремовете ми да се нанасят много лесно с лек масаж, а за този си трябва повече внимание. Също така трябва да се нанесе доста преди сън, за да не остане по възглавницата, а аз понякога обичам бързите работи – нанасям и лягам. Притеснявах се, че ще ми омазнява сутрин страшно и когато видях, че това не е така се зарадвах страшно, разбира се.

Въобще приятели подходих доста скептично, дори някак подценявах крема, не знам защо точно, но изненада – страхотен е за мен и вече е записан в тефтера, където отбелязвам любимци и продукти, които са ми направили впечатление.

Пробвали ли сте нещо от бялата козметика на Mesauda Milano?

IMG_0107

IMG_0114

Продуктите са ми предоставени от представители на бранда, но мнението за тях е лично мое и статията не е спонсорирана.