DSC06412

Здравейте,

представете си много горещ следобед, когато слънцето гори всичко наред. Алсфалта в града се разтапя бавно и се лепи по белите подметки на кецовете, а пясъка на морето е толкова парещ, че не можеш да изтичаш дори да си вземеш бира или ледено студена вода, от близкото капанче. Тогава изпуква някъде близо до ухото тапа от шампанско и замирисва на току що изтискан сок от сочен портокал с кисел лимон. Радостта от свежестта те облива като пенлива вълна на солено море и сетивата се пробуждат за нов живот. Изведнъж започваш да дишаш с повече сили и се молиш  тази ужасно гореща отсечка от „пътя на коприната“ да е свършила точно тук и сега.

Maravilla Bvlgari е част от Le Gemme колекцията, за която вече съм писала тук и тук. Почитаният камък този път е цитрин, който според марката е ярък скъпоценен камък, свързан със слънцето сутринта, с положително мисловно чувство и добри вибрации. Светъл камък, който подобно на лимон идва от горещи, слънчеви райони. Почитан като символ на благополучието той насърчава успеха и изобилието, особено в бизнеса и търговията. Огненият му цвят поддържа топлината, положителната енергия, просперитета и разбирателството у дома.

DSC06416

DSC06421

Влюбих се в Maravilla Bvlgari от първия подаден блотер на представянето им в България. Жизнеността на този аромат, чието име означава наслада ми пасва напълно и ме кара да се чувствам добре.

В последствие прочетох, че Цитрина е рожден камък на месец Ноември и тогава разбрах, че сме буквално кармично свързани с този аромат, защото макар не се съм родена през Ноември, тогава са се случвали почти всички важни и дори съдбовни неща в живота ми. Никога няма да мога да се отблагодаря на екипа на notosgalleries, където парфюма се продава ексклузивно, за удоволствието от този подарък.

Когато е топло, а аз искам да се почувствам красива, свежо ухаеща и сияйна, то решението е Maravilla Bvlgari. Този аромат изисква дневна светлина, топлина и влажност за да цъфти, както само той си може. Опитах се да го нося и за „лека нощ“ /знаете вече, че нося специално подбрани и с малко апликации, парфюми и през нощта/, но ме енергизира прекалено и ми се танцува и лудее, вместо приспива.

DSC06426

DSC06427

Много ме е страх мен от лимони. Обожавам да ги ям с корите със или без захар, но в парфюми рядко ги уцелвам натурални. Тук има лимонова мелодия, а не скърцащ, синтетичен лимонов прах. Този аромат е „витаминка“, но не мирише на витамини. Не понасям синтетични миризми, освен ако те не са на Commes des garconnes и не излъчват ухание на изгорели гуми, офис оборудване, машинно масло, атмосфера в голям магазин и метализирана кръв.

Портокалът е основно действащо лице и в комбинация с лимоните, жасмин и много лека праскова, се получава един оранжев коктейл, един Aperol Spritz, една безкрайна свежест. Газирано натегнато начало, точно като излитаща с бясна скорост тапа на шампанизирано вино. За съжаление ароматът надолу не е така експлозивен, прибира се по-близо до кожата, уляга за около 5-6 часа и след това трябва да се поднови, защото аз харесвам страшно началото. Не е от супер трайните парфюми, но му прощавам, защото цитрусовите аромати рядко са ме изненадвали с уникална трайност, да не кажа обратното.

DSC06431

DSC06438

Личи му, че е скъп аромат, защото това, за което ви говоря досега – цитруси и жасмин, шампанизираност и енергийност, в един момент като легне на кожата и се затопли, може да стане абсолютна простота. От мен да знаете, когато един цитрусов парфюм заплашва да се съсипе с простота, то мъх му трябва. Е, има мъх тук и това е приказка! Ех, как обичам мъхове и шипри аз, както и сложни аромати! Бих дала и последната си стотинка за един качествен шипър. Той е вдъхновяващ винаги.

Мъх и пачули правят Maravilla една истинска наслада. Ярък и излъчващ светлината от кожата.

Пробвах да го нося и в студено време, защото аз обичам цитруси  и в студ, но бързо се губи и не се развива толкова шипрово, а по-еднопосочно. Лятото е неговата стихия и аз ще го нося интензивно. Ще го извадя и Ноември, за да си припомня, надявам се прекрасните летни спомени и да се заредя със слънце.

Не е ли наистина красив?!

 

DSC06441

DSC06442

DSC06458

Съвършено шише, капачка кабошон, кутия, опаковка, книжка със златен кат и описания на цялата серия, пръскало, разпръскване и ….всичко е изпипано до последния детайл, като за толкова скъпа и луксозна серия, разбира се.

Слънчев и искрящ той приканва хората обичащи портокалово – лимонови парфюмни, а и не само коктейли, да се отдадат на насладата Maravilla Bvlgari.

DSC06466

DSC06470

Review 0
6 densi
Потребители 0 (1 Гласувай)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата5
Послемирис4
Лукс10
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка