IMG_1679

Здравейте,

съвсем скоро в България ще дойдат новите метализирани течни червила от Mac Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics серията и аз реших да ви покажа, моето любимо, което си купих преди време от Италия.

От голямото многообразие от 15 цвята, избрах много трудно за първоначална проба, Mac Retro Matte Liquid Lipcolor 133 Metallic Rose и съм просто очарована. Нямам търпение да дойдат и тук, за да си купя още два цвята, които набелязах.

Преди да започна по същество искам да споделя, че имам 14 Ретро мат червила на Мас и общо над 50 техни въобще, в огромната ми колекция от червила, която всяка седмица застрашително продължава да расте. Сами разбирате, че съм луд фен на червилата на Мас и купувам постоянно. Страшно ги харесвам.

IMG_1685

IMG_1695

IMG_1707

IMG_1710

Mac Retro Matte Liquid Lipcolor 133 Metallic Rose е течно дълготрано матово-метализирано червило в мек розов цвят. Не е много ярко, но стои изключително плътно с едно нанасяне върху устните. Има метализирани частички, които го освежават неимоверно и го правят да стои разкошно. Аз обожавам метализирани устни и тази серия е правена точно като за мен.

Червилото е в черна опаковка с наименование и отгоре малък оцветен правоъгълник за разпознаване на цвета. В стандартен прозрачен контейнер за марката е, с черна пластмасова капачка. Съдържа 5 мл. продукт и има апликатор като червилата от Ретро мат серията, който е заострен в края си и взема, и нанася червилото гладко и равномерно.

Голямата разлика е в добавения фин метален блясък към матовата течна формула и в това, че при мен стои меко, леко, без да е варосано и супер изсушаващо. Просто е разкош върху устните. Издържа ми с ядене /не си облизвам устните никога/ над 8 часа, като се изтрива равномерно само в средата на устните, но никога отвън. Усещам го слабо и го нося без базата на Мас отдолу, което за мен е невъможно с червилата от Ретро мат серията. Някои от тях ми изсушават устните доста и не мога да ги нося два поредни дни примерно. Трябва време за възстановяване на устните. Тук такова не е нужно. Слагам сутрин и забравям, следобед някъде пооправям в средата, защото обичам да е наситено и равномерно навсякъде, вечерта свалям с дегримьор и на следващия ден отново всичко в такъв ред.

Цвета за моя тен е подходящ за дневно и вечерно носене и отива на всякакъв грим. Имаше страшно интензивни и смели червила от серията, като неоново розово и ярко лилаво, но на мен в момента не ми се носят такива цветове, а и не отиват на ежедневната ми визия, а червила за празници, поводи и специални случай имам страшно много.

IMG_1748

IMG_1767

IMG_1753

Много пигментирано, трайно, забележимо, но стоящо меко и красиво, ухаещо както и другите червила на Мас 133 Metallic Rose е една приказка за мен и ви съветвам да обърнете специално внимание на тази колекция. Дано и другите цветове са с такъв отличен пигмент и най-важното за мен е да не изсушават.

Червилата правят впечатление и ме питат с какво точно съм на устните. Нося го постоянно с мен в чантата за да го показвам и приятелките ми го харесаха много. Очакваме колекцията с нетърпение и в България.

IMG_1796

IMG_1803

IMG_1804