IMG_1045

Здравейте,

днес ще ви представя любимите ми течни сенки за очи на Мас Cosmetics MAC Dazzleshadow Liquid. Те са редовна линия и ме привлякоха от първите проби.

Сенките са 10 на брой с различен завършек, сатенен, блестящ или метализиран и почти всички са разкошни. Много трудно избрах коя точно да си купя първоначално за проба и след като я поносих, отидох и за друг цвят, но за съжаление той беше свършил и сега чакам зареждането му. Междувременно получих и една сянка за проби в *pr пратка от Мас Bulgaria, за което много им благодаря.

Първият цвят, който купих е Diamond Crumbles. Цветът е описан като холографско синьо с розова перла. Супер блестящ и красив е. Нося го задължително самостоятелно върху подвижния клепач, нанесен леко с апликатора му и после бързо разнесен с пръсти. Засъхва много бързо и трябва да се работи леко с пръст, за да се прелеят границите. Въпреки, че е много блестящ и то с разноцветни блясъчета, може да се носи и през деня, ако е поставен леко. Напласти ли се става само за вечерен грим.

 

IMG_1052

IMG_1096

IMG_1097

Diamond Crumbles не пада, не се рони, няма нищо под очите при нанасяне и после в продължение на целия ден. Тези сенки стоят на очите ми над 8 часа, без да помръднат върху база. Не се събират, не се размазват, не се разронват или да стават на черти. Много съм доволна от качеството им.

При нанасянето се усеща лек охлаждащ ефект, който е приятен. Нямат силна миризма. Един молив, едно изцяло матово лице и леки устни и съм готова с грима за 10 минути. Бързо, лесно, удобно. Но трябва да харесвате да блестите и то силно. Иначе сенките няма да ви харесат, защото дори перлените варианти си имат блясък и се виждат отдалеч, нанасени много леко.

MAC Dazzleshadow Liquid са в хубава опаковка с апликатор и са много икономични. 4.6 гр. е съдържанието в цилиндричното пластмасово шишенце. Подходящи са за носене в чантата, но няма смисъл, защото издържат цял ден и поправки не са необходими.

Пробвах да ги нанасям с четка, след като нананеса на кожата на очите с техния апликатор, но не се получава добре и пръстите са най-добър вариант за мен.

IMG_1059

IMG_1132

IMG_1138

Еvery Day Is Sunshine са сенките, които получих като подарък. Те са топло бежови с блясък. Имат отлична пигментация, засъхват също много бързо и са подходящи за изсветляване на предната част на клепача. Самостоятелно на целия клепач, не ми допада как стоят, защото имат повече цвят в базата, отколкото Diamond Crumbles, които са с повече разноцветни блясъци, върху по-прозрачна основа.

Нанасям ги с пръсти и блендвам леко с останалите сенки от грима. Не са ставали на петна и не съм имала никакви проблеми с тях. Издържат отново цял ден и не се ронят.

Формулата и на двата цвята е лека и не се усеща на очите. Нанасям много малко количество и няма напукване, нито много напластяване на продукт. Лек охлаждащ ефект се усеща и  при Еvery Day Is Sunshine.

Моите два цвята стават и за по-ежедневно носене, ако сте любители на блестящ грим, но някои от останалите предлагани цветове са само за вечер.

Празници идват, заблестете с минимум усилия.

IMG_1050

IMG_1094

IMG_1071

IMG_1128

IMG_1115

IMG_1118