IMG_9544

Здравейте,

новият аромат L’Interdit Givenchy е вдъхновен от първият, създаден от Юбер Дьо Живанши в чест на своята приятелка Одри Хепбърн. Прз 1957 г. той пуска на пазара своя първи аромат Le Deux и прави друг специално за Одри. Той толкова се харесва от клиентите му, че Живанши иска да пусне парфюма в продажба, а тя измисля името му, като му отвръща „Je tе l’interdis“ което означава забранявам ти.

L’Interdit Givenchy е силно цветен и много женствен аромат, съчетал в себе си леко ретро полъх и модерност. Сложен, различно представящ се парфюм, който е изискващ. Не може да се носи във всяка настроение и с всяка визия. Силен класически аромат, подходящ за дами осъзнаващи своето присъствие и чар.

За лице на парфюма е избрана актрисата Руни Мара, която за мен има прилика с Одри Хепбърн и е много подходяща за цялото послание на този аромат.

IMG_E9445

IMG_9514

IMG_9414

L’Interdit (2018) Givenchy е създаден от Dominique Ropion, Anne Flipo и Fanny Bal. Ако познавате творчеството на Dominique Ropion, то още с отварянето на красивата капачка ще помиришете неговия типичен жасмин. Толкова е разпознаваем, толкова Ропион. Остър, силен, омаен, залепващ, пронизващ. Влиза под кожата и не можеш да се отърсиш от чуството, че душата ти е жасминова. Не е индоличен, но е категоричен.

Точно в откриването и в тази силно цветна част е леко носталгичната ретро нотка, който несъмнено препраща към онзи забранен парфюм на Одри, който тя пръска на шала си и после го забравя за радост на фенките си, посещаващи ателието на Мосю Живанши. Този дух на отминало време присъства в цялостното развитие на парфюма, до последната му изтляваща постепенно нотка от кожата, и го прави толкова красив.

Аз харесах L’Interdit с носенето му. На първото пръсване не го усетих така категорично цветен, модерното излезе напред и го превзе. Не е създаден за проби, а за директно носене. Не се разкрива, потаен е на ръка или когато си завираш нослето в него, опитвайки се да го разгадаеш и превземеш набързо, за да стане твой и да те радва в новия, златен сезон.

Носих го постоянно 7 поредни дни и тогава с дълбокото опознаване го приех на 100%. Първоначално леко ме плашеше, тази изисканост, тази строгост ако щете, която излъчва и тя се усеща от околните, и най-вече от мен. Аз нося парфюм винаги за себе си и е добре да ми пасва напълно.

IMG_E9462

IMG_E9459

IMG_9474

IMG_9468

L’Interdit (2018) Givenchy обаче е парфюм, който прекрачва границите и аз реших да му дам възможност за това. Слагах го в топло, в студено, много, малко, по кожата, по косата, навсякъде. И всеки път той показваше друго лице. Супер мощен, много траен, но един път буен, друг по-укротен. И този жасмин Ропион, омая чиста.

В аромата има круши, а аз не харесвам круши, но съм наясно, че  тази нотка модернизира и в съчетание със зелена тубероза и карамел дава младежки дух на парфюма. Защото той не е за зрели дами. Той е за всички, които желаят да миришат класически цветно, но и отличително.

L’Interdit не е сладък парфюм, но не е и горчив. За мен се развива по-добре на студено време и точно сега му е сезона за носене и обичане.

Много е силен. С първите пръски буквално облива в аромат цялата стая и се усеща мощно. Ако желаете шлейф и категорично присъствие на аромат, то задължително пробвайте, но на кожа и с няколко разносвания.

Има невероятно красива опаковка с черно- бяла класическа кутия, с червен акцент и подписа на Живанши вътре, за което той специално е дал разрешение приживе.

Флаконът? Той е произведение на изкуството. Невероятен!

Изчистен, заоблен, с прекрасен прасковен цвят на сока вътре. Изящна капачка и акцент около гърлото на бутилката. И моето любимо нещо е малкият черен подиум на дъното, върху който стъпва флаконът.

Наистина съвършена за вкуса ми бутилка. Не мога да спра да я докосвам и гледам. Да я снимам. Голяма фотогеничност и привлекателност.

IMG_9458

IMG_9423

IMG_9393

IMG_E9397

 

Бях поканена на партито за официалното посрещане на L’Interdit (2018) Givenchy, за което искам специално да благодаря. Беше силно емоционално и разтърсващо в своите черно- бели краски, оцветени с къна, точно като опаковката на парфюма. Прекрасен спомен, който винаги ще се връща при мен, отваряйки и натискайки пръскалото на любимата бутилка.

И друг път съм ви споменавала, че тези неща ми влияят изключително силно и свързвам ароматите със събития, случки, хора и спомени. Това ме прави щастлива и ме зарежда неимоверно.

И не, не е защото ми подаряват нещо, аз си купувам сама всички парфюми, които желая, а защото се допълва цялата картина от усещания и емоции на даден аромат, и той завинаги се запечатва в съзнанието с тях. Построява се цялостна композиция и тези парфюми със сигурност ще останат в колекцията ми, като носители на спомени и хубаво настроение, към което аз се стремя всяка минута.

Ако имате нужда и вие от класически, женствен аромат, който прекрачва граници, но дава усещане за елегантност същевременно, не си забранявайте да пробвате забранения L’Interdit (2018) Givenchy.

QYRC5749

DKFW3729

XLHQ0494

Парфюмът ми е подарък от представителите за България, но мнението ми както винаги, е неповлияно от това.

Review 0
7 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата7
Времетраене на аромата6
Послемирис6
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка