IMG_E9072

СВОБОДЕН

Това е думата, която описва Yves Saint Laurent. Винаги на ръба. Експериментиращ с ограниченията. Прекрачващ граници.

Смел и самоуверен, през 1971 г. дизайнерът дръзна да свали всички маски в интимен провокативен гол портрет, с който рекламира първия си аромат за мъже.

 

Голотата: абсолютната проява на самочувствие от мъжа, който живее под мотото TOUT, MAISTERRIBLEMENT – „Всичко, но в излишък“. Също и за жените, които вдъхновява.

Днес LIBRE EAU DE TOILETTE разкрива нова, по-интимна страна от пламенната женственост на Дуа Липа, непоколебимо излагаща голата си кожа на слънцето като възбуждащ и хедонистичен израз на свобода – но винаги с модна нотка.

На границата между мъжественото и женственото, новият аромат, създаден от Ан Флипо и Карлос Бенаим, е това, което прави LIBRE EAU DE PARFUM толкова иконичен. Обновен с ярка и свежа чувственост, благодарение на която той е по-ослепителен и обгръща кожата повече от всякога, неговият деликатен светъл нюанс на златисто-розово е разсъблечен в пълната му прелест в нов, по-висок вариант на флакона LIBRE, вдъхновен от висшата мода.

С инфузията на чист и деликатен бял чай, която хармонира със свежестта на дива лавандула и пламтящата чувственост на портокалов цвят абсолю, акцентът в LIBRE EAU DE TOILETTE е характерното напрежение между студеното и топлото. Ласката на слънцето и свежестта на водата. Сексапилното сливане на аромат и гола кожа, което изразява така нужната днес честност и човешка близост.

Защото свободата днес е по-значима от всякога. Тя резонира на личностно, емоционално, интимно ниво. Не просто състояние на ума, тя е начин на живот. Да усещаш всичко с кожата си. Да приемеш себе си, своите емоции, своите желания. Да гориш ярко. Да се чувстваш правилно. И през цялото това време да ухаеш великолепно в сияещите нотки на LIBRE EAU DE TOILETTE…

image005

IMG_E9048

С LIBRE EAU DE TOILETTE иконичният аромат на Yves Saint Laurent Beauté разкрива своя най-свеж, ярък и женствен прочит, изразен в деликатен светъл златисто-розов цвят, вдъхновен от иконичния телесен нюанс на колекциите на Saint Laurent.

„Прозрачност. Неподправеност. Искреност.“ Това са били ключовите думи за Ан Флипо и Карлос Бенаим при създаването на LIBRE EAU DE PARFUM, които преработиха формулата в Eau de Toilette, запазвайки я дръзка и оригинална, но и придавайки ѝ по-модерна и интимна нотка. Емоцията преди действието. С акцент върху контрастите на аромата, създавайки фино и ефирно пространство между нотките, чисто като синьо небе.

В основата на дизайна на LIBRE стои сексапилното и дръзко взаимодействие между двата основни елемента, специално пригодени за Yves Saint Laurent Beauté: ароматна дива лавандула от Прованса (Франция) и портокалов цвят абсолю,идващ от Мароко. Модерността на концепцията е заимствана от напрежението между мъжествеността на нейната структура „fougère “ – класически вид аромати за мъже – и абсолютната женственост на бялата ѝ цветна сърцевина.

Вдъхновен от финия аромат на чаени листа, нов сияен акорд от златен бял чай акцентира блясъка на портокаловия цвят и подчертава свежестта на лавандулата. Растителната деликатност и плодовост се комбинират с цветната зеленина на нежна нотка момина сълза, която обединява композицията. По-лек, по-свеж и по-фин от по-често използваната нотка на черен чай, бистрият акорд от златен бял чай, съчетан с комбинация от природни и създадени от човека съставки, добавя неподправеност и прозрачност на аромата.

„Търсехме начин да вложим чистота и прозрачност във формулата. Идеята за акорд от златен бял чай беше спонтанна. Просто знаехме, че е правилната съставка“, обясняват водещите парфюмеристи. „Тъй като не е свързан с определен пол, белият чай добавя ново, по-деликатно измерение към напрежението между мъжественото и женственото, което е характерно за LIBRE.“

IMG_E9121

IMG_E9084

IMG_E9147

LIBRE EAU DE TOILETTE дойде при мен изненадващо, като подарък от бранда в труден момент и аз го сложих веднага, за да почувствам символиката му. Трябваше ми свобода и да, получи се. От този момент, той винаги ще бъде специален и дълбоко в сърцето ми. Безкрайно добре пасна на желанията ми, ситуацията и настроението.

Парфюмът е невероятно женствен, мек, топъл и лек. Точно като чаша жасминов чай с още цветя и плодове за разкош. Излъчва съвършено, защото с 2-3 пръсвания не го усещам с всяко вдъхване, игрив е, бяга, крие се, предизвиква ме. И аз го търся, търся, искам да изпълни обонянието ми, да се насладя на перфектното съчетание на свежи нотки. Очарователен е!

Имам ЕДП, но сега в топлото време ярката му лавандула ми идва в повече, а ЕДТ е точно това, което желая. Не мога да спра да го нося, за да му се наслаждавам пълноценно. Излъчва прекрасно, трае достатъчно и има прекрасен флакон, послание, реклама и всичко. Просто свобода!

IMG_E9163

IMG_E9157

IMG_E9190

IMG_E9220

*GIFT