DSC04761

Затопля се постепенно времето навън след лютата зима, която ни беше сковала в прегръдките си и душата закопня за слънце, а носа, за цветя и мирис на зелено.

Омръзнаха тежките, сладки, зимни аромати и дойдоха на дневен ред леките парфюми, ухаещи на цветя и пролет. Аз, знаете вече, съм голям фен на ужасяващо тежки миризми на ванилия, тамян, дървеса и смоли, но когато ги нося постоянно се изморявам и искам нещо леко и свежо, да разсмее душата ми и да даде ново настроение. Писва ми да съм от тъмната страна на нещата и ставам бяла и добра. Е, поне ми се иска де, хахаха!

DSC04762

DSC04763

Illicit Flower Jimmy Choo е за мен идеалният офисен аромат. Ухае на пролетни цветя, без да е крещящ и розов, във всеки един смисъл на думата. Божури, ммм, леки, млади рози, жасмин, сочни цитруси и муск, с лека ефирна дървесина за подложка.

Ако харесвате обикновени парфюми, както ги наричам, то този е за вас. Той не тежи, не мори, не души и не се усеща с всяко вдишване, но дава усещане за росна свежест и една премерена женственост. Създаден да отива на делово облекло и да печели трудни договори и сделки, където не е добре да покажеш още с влизането силно изразено дамско присъствие и надмощие.  И все пак той е там върху коприненият шал, семпло подаващ се под строгия ревер на сакото, и рано или късно се разбира, че ухаещата на цветна градина дама е достоен съперник в преговорите и току що е поставила подписа си под най-изгодните условия.

DSC04765

DSC04766

Парфюмът е леко горчив и върху моята кожа няма абсолютно никаква сладост в етапите на развитието. Подходящ е за носене дори от много млади момичета и се съчетава чудесно с миризми на дезодоранти и продукти за коса на цветна основа, което според мен е от съществено значение, защото лично аз не харесвам биещи се продукти, особено положени на дължините на  косата и деколтето.

Има прилична трайност от около шест часа и добро излъчване, без да е силен и натрапчив. Позволява доста пръскания и с едно серизно подновяване в ранния следобяд изкарва от сутрин до вечер. Масивно, тежко, много красиво шише с добра капачка и кутия. Изключително много държа на капачките и особено на кутиите, защото съхранявам парфюмите си винаги в тях, на тъмно, без пряк достъп на слънчева светлина. Това е важно, за да може сокът в бутилката, особено ако тя е светла и прозрачна, да се запази възможно най-дълго време без да има някакви промени. Парфюмите по принцип не се развалят, но някои променят връхните си нотки доста бързо, за разлика от други, които стоят непокътнати години наред. Аз харесвам колекцията си и правя всичко възможно парфюмите ми да са с най-добро качество дълго време.

Illicit Flower Jimmy Choo е подходящ за подарък на хора, чийто парфюмен вкус не познавате, защото би се харесал на доста цветолюбители, във всякакви възрасти и във всеки сезон.

DSC04769

DSC04770

DSC04772

DSC04774

Парфюмът ми е даден за проба от Sephora, но мнението си е лично мое.

Review 0
4.8 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата4.5
Времетраене на аромата4.5
Послемирис4.5
Лукс5.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка