IMG_6048

Здравейте,

миналата седмица имах невероятното удоволствие да бъда поканена на среща с трейнър мениджър на Guerlain . Предполагам имате представа, какво е за един човек пристрастен към парфюмите, да присъства на такова събеседване и да се докосне до такъв парфюмен, и не само експерт.

Cyrille Jahin е енциклопедия от знания, естет, прекрасен човек с невероятни маниери, говор, чувство за хумор и възпитание на най-високо ниво. Той ме развълнува силно и ме накара да изживея няколко прекрасни часа в неговата компания, на едно чудесно място в центъра на София.

Благодаря Cyrille Jahin, благодаря екип Guerlain!

Вие изпълнихте сърцето ми с мечти, щастие, радост и силни емоции.

IMG_5977

IMG_6056

IMG_6038

От юнюшеските си години Cyrille Jahin мечтае да работи в Guerlain и след повече от 20 годишен стаж, преди три години сбъдва мечтата си. Неговият най-любим парфюм, който познава още преди да се е родил, защото майка му го ползва, е ирисовото съвършенство L’Heure Bleue Guerlain. Отива му! Вече винаги ще свързвам този шедьовър с него. L’Heure е онзи миг, когато времето спира и всичко замлъква. Създателят на аромата Жак Герлен описва този момент като „времето, когато небето е загубило своето Слънце, но още не е открило своите звезди“.

Cyrille Jahin ни обясни подробно концепцията, съставките и духа на парфюмите от колекцията Les Absolus d`Orient, които аз обожавам и притежавам всичките, като за два от тях вече съм ви разказала тук и тук. Скоро предстои да пиша за Oud Essentiel Guerlain.

Богати, плътни, супер трайни и присъствени аромати, направени за хората обичащи силно изразени, типични аромати за ориента, но приети добре от хората по цял свят, поради изключително високото качество на съставките вложени в тях. Три аромата, достойни да украсят най-претенциозните парфюмни колекции и задоволят най-изтъчените вкусове. Пробвайте ги задължително, ако вече не сте го направили. Със сигурност ще останете изненадани.

IMG_6084

IMG_6018

Догодина La Maison Guerlain ще празува своя 190 годишен юбилей и ни очакват парфюмни изненади. Дала на света пет поколения парфюмери, тя е създател на най – знамените аромати, всеки със своята неповторима история.

Пръв през 1853 е Eeu De Cologne Imperial. Парфюм създаден за императрица Йожени, които със своята иконична бутилка с 69 златни пчели, става емблема на модна къща Guerlain.

Ароматът Jicky е първото творение в света на парфюмерията, което с право може да се нарече парфюм. Създателят му, Еме Герлен, добавя няколко синтетични компонента към натуралните съставки, за да подчертае аромата на парфюма и да осигури на уханието устойчивост.

През 1925 излиза Shalimarе, вдъхновен от любовта на император Шах Джахан към неговата съпруга Мумтаз Махал и техните страстни срещи в цъфналите градини Шалимар – в превод от санскрит „храм на любовта“. Парфюмът е въплъщение на неудържимата съблазън на границата на забраненото. Това дръзко творение е първият източен аромат на Guerlain.

През 2017 година на 1 Март беше лансиран новия парфюм Mon Guerlain Guerlain. Женствен, прекрасен и любим! Ориенталски дървесен аромат с едно докосване на свежест.

IMG_5924

IMG_5926

IMG_6013

IMG_6131

Лавандула, жасмин, тонка, цитруси, санталово дърво и ванилия са съставките в пирамидата на Mon Guerlain.

„В Mon Guerlain, уникалната лавандула обува високите токче и си слага червило, за да покаже женствеността си.“ думите на парфюмера Тиери Васер докосват силно.

Лавандулата на Guerlain расте в слънчевия район на френския Прованс и има много меко, женско име – „Лавандула Карла“ – . Тя се отглежда от фермерите от „Baume des Anges“ и е резултат от органично фермерство. Лавандулата ни отнася на олфактивно пътешествие и ни връща спомени от миналото: гардеробите на нашите баби, ваканции в Южна франция, традиционните сапуни за бръснене и тн.

Tази лавандула с нейния лек, фин и леко плодов аромат е една от най-редките в света.

IMG_6086

IMG_5946

IMG_5947

IMG_E5961

IMG_5973

На срещата Cyrille Jahin ни запозна с някои от Екстрактите на парфюми Guerlain, които са истински съкровища и имат неповторими ухания. Лично аз бях силно впечатлена от L’Instant, който ми харесва по принцип много и съм носила във версия ЕДТ, а сега ще си купя ЕДП. Но екстракта е просто съвършен!

Cyrille съветва дамите да правят парфюмен облак и да преминават през него, като ръката се държи на 45 градуса, а не на 90. Да парфюмират дрехите си от предната вечера, когато парфюмът е силен. Да пръскат сутиена си, защото топлината на тази част от тялото прави излъчването на парфюма неустоимо и гребените си, които прокарват нежно, за да остане аромата за дълго, но никога директно косите.

Парфюмните истории, които разказва експертът са толкова вълнуващи, интересни и човек така се потапя в тях, че часовете минават неусетно. Не ти се яде и пие и само искаш да продължи да говори с мекия си тембър и изящните му ръце да пръскат и показват великолепните произведения на Guerlain. Ако имах възможност бих слушала, без да ставам, този елегантен човек дълго време и няма да ми омръзне. Очарователен е, приятели!

Никога няма да забравя тази великолепна среща!

Дни наред живея с Guerlan, нося само техните аромати, спя с тях, правя им ревюта и се радвам на възможността да се докосвам до истински произведения на парфюмното изкуство. Силно вдъхновение.

Кои са вашите любими парфюми Guerlain?

IMG_5948

IMG_6064

IMG_6099

IMG_6128