dsc04560

Floriental Comme des Garcons. Един парфюм от много любим бранд, в който няма цветя.  Нито едно единствено цвете дори, макар името да навежда на такива размисли.

Comme des Garcons са новатори и ексцентрици, които слагат странни и необичайни съставки в парфюмите си като мастило, аромат на изгорели гуми, миризма на смог и газове отделени от автомобилите в околната среда. Имат парфюм, който мирише на офис и техниката за работа използвана в него, както и цяла тамянена серия с много добро качество. Последният им парфюм мирише на черен пипер, предимно и само на черен пипер.

Притежатели на авангарден стил и постоянство в търсенето на оригинални и незабравими аромати, Comme des Garcons са мой любим бранд. Вечно тръпна в очакване на новите им парфюми и хрумвания. Техните творения не се вписват в класическата пирамидална структура от съставки като връх, среда и база. Те са комбинации от умело насложени нотки, играещи всяка сама за себе си и заедно в чудесна композиция, във всеки един момент от живота на дадения аромат.

Тези парфюми задължително трябва да се тестват на кожа, защото не се знае какво и как ще се прояви точно на вашата. Хартиени и текстилни ленти тук нямат абсолютно никакъв смисъл, освен един много повърхностен и общ поглед на какво мирише избраният сок от бутилката.

http://comme-des-garcons-parfum.com

dsc04562

dsc04563

Floriental Comme des Garcons е парфюм направен за спокойно носене и от двата пола. Развива се по съвсем различен начин на всяка кожа и съм имала случаи да не може да се познае, че носеният парфюм е един и същ.

Това е смолисто – сливов аромат. Сливите са сладки и презрели. Натежали от сок и поели достатъчно слънчеви целувки, плуващи в гъсти смоли и много дървесина. Откривам допирни точки с любимият Wonderwood Comme des Garcons, но той е по-мъжествен и с по-суха, всъщност с изцяло суха дървесина и много пипер.

Floriental е маслено гладък парфюм, блендиран от хармонично допълващи се нотки. Като сгряващ сливов ликьор се открива на кожата ми и после се развива в чудно сандалово дърво, ветивер и горчив лабданум. Топъл е и се носи най-добре в късна есен,  продължителна зима и ранна пролет. След това го зазимявам за да го извадя пак при понижение на температурите.

dsc04549

Купих го абсолютно „насляпо“ през последните месеци от бременността ми, когато ми се носеше нещо различно, горещо, насочващо към хубави мисли, спокойствие и повдигащо духа. Попитах приятелка, която го имаше вече, дали/или и тя каза: „за теб е“. Поръчах го на минутата и след ден вече бях напръскана подобаващо. Да, за мен е! Но и за мъжът ми, за татко, за приятели. На всички стои хубаво и е желан парфюм за подаръци.

Има чудесен фин тамян и леки допирни точки с други известни нишови и ексклузивни аромати, но не прилича на никого точно. Не бих го нарекла странен, нито ексцентричен, няма и изгорели газове в него, но какво пък, така е чудесен и позволява често носене без да задължава или омръзва. Comme des Garcons разбират сериозно от тамян, и очаквано играят с него интересни, завладяващи игри. Царе са на тези игри!

Това не е сладък, момичешки аромат. Точната дума, която според мен го описва е резлив. Тази резливост, като хубаво отлежало вино, без да мирише на вино, се усеща от началото до самия му край.

Не е супер траен и супер силен при мен, но аз не държа сериозно на тези работи, а и харесвам хубаво откриващото се, сливово – ликьорено начало и обичам да подновявам след 5-6 часа или когато спре да ми носи необходимото удоволствие от вдъхване на нотките.

На високи яки и шалове, ако носите такива, защото аз не понасям нещо да ме души около врата, трае дни.

Има уникално красиво, червено шише, по което остават много следи от  пръсти и трябва да се полира постоянно, ако не харесвате да си сваляте отпечатъците.

dsc04551

dsc04550

dsc04552

dsc04553

Review 0
6.3 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата5
Послемирис7
Лукс8
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка