IMG_2101

Здравейте,

дни преди Коледа ще ви разкажа за един пищен, празничен парфюм. Cicuta V Canto е рози с ванилия, един символ на женственост и привлекателност.

Обичате ли рози в парфюм? Аз много и затова търся всякакви техни интересни нюанси в парфюми. Този намерих случайно. Попаднаха ми парфюми на марката V Canto, създадени от Paolo Terenzi и след като ги помирисах, завладяна от пищната роза, го купих веднага. Имаше и други други попадения признавам си, но Cicuta е пленяващ парфюм и лесно може да подхлъзне човек, почитател на кралицата на цветята.

Голяма, силна, тъмна и страстна роза. Българска роза.

Сладка, омайна и лека ванилия. Малко цитруси и бреза за разкош и с няколко пръсвания отивате в розовите градини на старинен замък.

IMG_2090

IMG_2271

IMG_2102

IMG_2223

Cicuta V Canto е само за страстни фенове на тежките розови аромати. Ако не харесвате, ще ви дойде задушлив, много натрапчив и направо главоболен.

Количеството от 100 мл. парфюмен екстракт е наистина за много дълго време, защото парфюмът не може да се носи всекидневно. Натежава и изисква.

Празничен е и има шлейф, който изпълва бални зали. Желателно е да се внимава с количеството, но аз съм пристрастена към тази черна вкусна роза и когато отивам навън пръскам повече.

Парфюм за хладно време и горещи сърца.

Не търпи особено развитие, но не е монотонен, защото ванилията омеква и се прибира постепенно, като привлича със себе си и розата, и тя става гальовна като червено кадифе, от средата нататък. В същото кадифе е обвит и луксозният флакон със златна капачка. Отлично изпълнение и истинска наслада за окото.

IMG_2205

IMG_2232

IMG_2187

IMG_2188

Базата, базата на парфюма е топлина, красота и уют. Идва ми да мириша постоянно мястото, където има от божествения аромат. Всичко е много леко, успокоено и се е превърнало в розово-ванилов крем с леко кисели цитруси, които от първото пръскане стоят плътно зад розата, за да я накарат да не бъде мазна. Толкова плътни рози имат един мазен дъх, който на мен лично не ми харесва и затова и много рядко купувам и нося, аромати с тежки рози. Когато са основен играч в композицията ги предпочитам млади, росни, български и свежи.

Но локумени и ванилови рози обичам тъмни, кървавочервени и страстни като танго.

Cicuta V Canto е интересен повече заради ванилията, която в никакъв случай не е втори глас, а изменя посоката на развитието и прави парфюма от цветен, в леко вкусен.

IMG_2199

IMG_2175

IMG_2247

Изключителна сила, трайност, излъчване и шлейф. Не е за плашливи, срамежливи, за офиси, за дънки или спортни дрехи. Винаги център на внимание, предизвикващ въпроси и дори учудени погледи тип “ носиш парфюми с рози?“.

Нали знаете българите са обременени с розовото масло и мускалите и се делят наполовина – обожаващи и мразещи страстно.

Cicuta V Canto е изискващ парфюм, който предполага настроение, подходяща визия, място и време за посещение. Абсолютен владетел на мъжки сърца и съхраняващ спомени. Никога няма да ви забравят с такъв парфюм, защото прониква във всяка пора на тялото. Българската роза има привилегията винаги да е на пиедестал и обича похвалите.

Представете си Моника Белучи с роклите с пищни цветя на Dolce & Gabbana и ще придобиете някаква представа за Cicuta V Canto.

IMG_2264

IMG_2284

Review 0
8.1 densi
Потребители 10 (1 Гласувай)
Сила на аромата7.5
Времетраене на аромата8
Послемирис8
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка