DSC06095

Новите ружове на Мас Extra Dimension Blush са в доста и все страхотни и много ярки летни цветове. Дълго ги разглеждах при зареждането им в магазините на Мас и реших да пробвам директно с грим няколко, които харесах най-много и да се спра първоначално на един.

Супер милата, любезна и красива Christina B., която страшно обичам да ме гримира и съветва, ми положи три ружа последователно и избрах Cheeky Bits.

DSC06093

DSC06094

Ружът е изключително ярък и привлекателен летен цвят. Топъл розов корал със златист блясък. Като метализиран е отгоре в кутийката. Смятах, че поради много силната му пигментираност ще бъде трудна работата с него и ако не го полагам със специални четки и с много лека ръка, ще се правя на матрьошка. Това не се оказа така при нанасяне.

Когато се пипа с пръсти ружът наистина е много силно пигментиран, но при работа с четка върху скулите цвета намалява някак. Това го прави подходящ и за работа от неопитни и нехаресващи толкова ярки цветове, хора. Позволява напластяване, ако се търси много цвят, както повеляват модните тенденции в момента – силни цветове и изнесен в зоната около и над очите, по слепочието руж.

Нанасям с четка Mac Zac Posen, Mac 184, Sigma F55, Bobbi brown и Yachiyo Kabuki Brush Nars като с всичките се получава чудесно. Лицето е озарено и оцветено без силни блясъци. Това не е матов руж, но не е и силно блестящ /няма брокатени частици/. Отразява светлината и прави кожата като полирана. Нямам пори и неравности в зоната и не мога да кажа реално дали ги подчертава.

DSC06096

DSC06097

Блендира се добре върху основа от фон дьо тен и пудри, също така се съчетава отлично с любимите ми Météorites Guierain и с любимите ми халайтъри на Мас Beaming Blush, Show Gold от Extra Dimension skinfinish серията им, и Otherearthly Mineralize skinfinish.

Има мека текстура и се взема добре с четките, без да се разпрашва грам. Не стои сухо на бузите. Това лично на мен страшно ми харесва и ще си купя и друг.

Има отлична трайност от около 10 часа на смесената ми кожа, като ако напръскам със фиксиращия спрей на Мас, стои още по-добре и дълго /докато всъщност не го сваля/, затова и го правя почти винаги. Не съм забелязала неравномерно избледняване, свличане или някакви недостатъци от такъв тип.

DSC06098

DSC06099

DSC06100

Обичам много да нося руж и не излизам никога без такъв, дори и да нямам друг грим на лицето. Доста бяла и бледа съм, и още от ученическите години се харесвам с малко цвят на скулите. А понякога и с много. Сега точно съм на вълна силни ружове и Cheeky Bits Mac Extra Dimension Blush ми е фаворит за това лято. Слагам го почти ежедневно и истински го харесвам. Става за носене също така като сенки леко върху очите и стои страхотно. За мен няма много голяма прилика с вечният ми фаворит и най-използван руж от голямата ми колекция NARS Orgasm. Като недостатък можа да посоча високата цена.

Ако обичате ярки ружове пробвайте тази серия на Мас и споделете мнението си. Нанесете на скули с четка/носете си ваша, ако трябва/, а не с пръст на ръка, защото там блясъка и цвета са много по-силни и видими.

Аз съм харесала и ярко розовия Rose Cheeks, както и по-тъмния сливов Wrapped Candy, който не купих веднага само защото имам 63 Plum Attraction Chanel и исках да ги сравня паралелно дали ще се допълнят.

Харесва ли ви този руж на Мас?

DSC06101

DSC06102

DSC06103

 

DSC06105