DSC06053

Chanel Camélia de Chanel Illuminating Powder e невероятно красив лимитиран продукт, който от марката лансират в продължение на цяла една година в специализираните си бутици по света. Преди две години в лятната им колекция 2015 г. бе пуснат подобен продукт – бронзант Камелия Chanel Lumiere D’ete Illuminating Powder и сега това съкровище. Колекционерски хайлайтър, който ме очарова от първите снимки в нета.

Разбрах от приятелка /Жаки, благодаря ти много/, че се продава в CHANEL Boutique in Hamburg и помолих скъпата ми Ковачева, да ми съдейства и изпрати един хайлайтър, за което съм и страшно благодарна.

Няколко дни след това вече държах мечтаната пудра в ръцете си и бях много щастлива. Голяма радост! Аз съм склонна да преследвам желани продукти до дупка и не се отказвам лесно, реша ли че нещо трябва да влезе в колекцията ми.

DSC06072

DSC06052

Camélia de Chanel Illuminating Powder е в кадифен пауч, както и другите пудри и палитри на марката, и на мен лично това страшно ми харесва. От скъпите марки очаквам изпипване на всеки детайл до съвършенство и добрата външна кутия плюс кадифения пауч върху вътрешната, са абсолютно задължителни за доставяне на необходимото удовлоствие и удобство.

DSC06054

DSC06056

Кутията е стандартна за Шанел, но е в червен цвят и това е страхотно. Мисля, че е първата кутия на Шанел в червено. Тя Лучия Пика е голям фен на червеното, та можем да се надяваме на още червени опаковки от Шанел.

В кутията има и разкошна четка с червен надпис Chanel, чийто косми са оформени като полумесец и тя отлично нанася продукта. Не харесвам по принцип четките, които вървят в комплект с продуктите и почти никога не ги ползвам, но тази е от качествени косми и нанася наистина добре пудрата. Формата е удобна за моите скули и клепачи, където също обичам да нанасям, като не се гримирам със сенки, хайлайтъри. 6 гр. е съдържанието на продукта в кутията. Има голямо огледало от вътрешната страна на капака.

DSC06057

DSC06059

Хайлайтърът не е много светъл и не белее, нито изсветлява зоната, върху която е поставен. Подходящ е обаче и за много светли кожи. Аз съм 20 номер в цветовата гама при тониращите  продуктите за лице на Шанел и ми стои идеално. Може да се нанасе леко, а може и да се напластява, като тогава става доста блестящ, с по-големи, видими частици и придобива мокър ефект. Определено не е за хора, които не обичат блестящи продукти. Като го положа с четката му прилича буквално на диамантен прах по скулите. Изключително добре стои, както споменах и върху клепачите, особено нанесен с пръст върху някаква основа.

Отлично качество на пудрата. Не е твърда, напротив доста мека е. Не се разпрашва и има много добра пигментираност. Отнема се лесно с четка и принта не се разваля въобще от космите, които поглаждат листенцата на Камелията.

Цвета не е златен, нито бронзов, а е шампанско или прасковено бежово. Без пряка слънчева светлина е по-деликатен, но пак блести. Чудесно се съчетава с бронзъра Камелия. Ако от Chanel следват тендецията би трябвало да пуснат и руж Камелия и аз много ще се радвам да го направят.

Не подчертава порите ми и не се набива в тях, а се слива с основата. Носила съм го и леко, без нищо отдолу, само с бронзъра Камелия, хареса ми и така.

Това не е продукт от първа, а и от каквато и да било гримова необходимост. Колекционерски е и затруднията с намирането му, и високата цена биха отказали много хора от преследването му. Напълно ги разбирам и подкрепям.

Аз съм луд колекционер и много държах да го притежавам/въпреки, че очаквано няма да го използвам много и често/, но няма да ви посъветвам да го търсите на всяка цена. Всеки сам преценява колко силно желае това безспорно много красиво бижу.

Харесвате ли го?

DSC06062

DSC06065

DSC06067

 

DSC06070