dsc03205

Neroli е една от най-популярните съставки, използвани в парфюми последните години. Няма бранд, който да не пусна своята версия Neroli. И как не, кой не иска да му мирише на италианските крайбрежия?! Кой не иска да усеща свежест, прохлада и ваканционно настроение?

Портокаловите цветя се използват силно в ароматерапията. Лекуват безсъние, депресия и успокояват нервите. Няколко капки етерично малко от нероли във ваната ще ви успокоят, освежат и дадат добро настроение. Портокаловият цвят се счита за символ на невинност, плодородие и вечна любов и поради тази причина често се използва в сватбените ритуали по света.

Парфюмите на Ферари са силно обичани, защото са на добри цени, добре направени са и са интересни. А и кой не обича Scuderia Ferarri?  През 2015 година Ferrari пускат Ferrari Essence Collection, в която са представени 4 аромата:

  1. Bright Neroli
  2. Noble Fig
  3. Pure Lavender
  4. Radiant Bergamot

dsc03206

dsc03207

Пробвала съм три от тях, без Бергамота и много ми харесват. Бяха ми препоръчани за проба от парфюмна фея и когато пробвах Bright Neroli Ferrari видях несбъдната ми засега любов Neroli Portofino Forte Tom Ford как се приближава към мен под формата на бежово, неролено Ферари. Парфюмите са различни, но поставеното вътре в сока нероли е еднакво.

В нета има много сравения на Bright Neroli Ferrari и Neroli Portofino Tom Ford, но за мен двата парфюма не са тотални копия. Има си разлики.

Аз си купих Bright Neroli Ferrari, ще си купя и Neroli Portofino Forte Tom Ford.

 

dsc03208

dsc03209

Bright Neroli Ferrari е най-хубавото нероли за мен в парфюм. Чисто, сладко и същевременно сапунено. Абсолютно типичен унисекс аромат, който е за мен супер подходящ за носене постоянно, всесезонно, може би единствено без голям студ. Отличен за носене при разходки сред природата, релакс и спа терапии. Свеж, младежки, всекидневен.

Този аромат се отваря силно цитрусово, дори одеколонесто и за мен в това му е чара. Горчив портокал, лимони, лимети подчертани от ароматен пипер и розмарин са в отлична комбинация със сладко нероли, което омекотява суровите, кисели цитруси. На моята кожа аромата в последствие става доста горчив и това ми допада. Обичам горчиви парфюми. Харесвам и ям доста сладко, нося и много сладки аромати и горчивите са спасение от прекомерно озахаряване.

 

dsc03210

Парфюмът има отличен sillage и прилична трайност от около 6 часа на моята кожа и тази на мъжа ми. Позволява много напръсквания и не тежи. Аз лично винаги го нося, когато ходя на спа и се чувствам много комфортно в компанията му. Също така го слагам, когато искам да вдъхвам свежест, но околните да не забелязват силно моя парфюм.  Идеален е за офиси, в който не се толерират силни аромати и страстни парфюми, защото Bright Neroli е фин аромат.

Това е един от малкото парфюми, които мога да нося с по 6 – 8 напръсквания примерно, много последователни дни. Иначе ми писват и почти никога не нося два поредни дни, да не говорим за повече, един и същи аромат.

Базата му е дървестна с нотки на пачули, ветивер и любимия амброксан. Кутията и шишето с бежова кожа са елегантни и красиви. Капачката с коня на Ферари също. Бутилката е много масивна и тежка, с хубава изработка и насока към детайла. Смятам, че парфюмите от серията са отлични за неангажиращ подарък.

Ако харесвате Neroli и цитрусови парфюми задължително пробвайте този аромат, почти сигурна съм, че ще ви допадне.

Искам да ви обърна внимание за проба и на Noble Fig от серията, защото е отличен смокинов аромат. Аз лично знаете съм голям фен на такива и ще го купя другата пролет и него.

dsc03211

dsc03212

Фотограф Васил Иванов

Review 0
5 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата5
Послемирис4
Лукс6
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка