DSC06582

Здравейте,

Миналата седмица бях поканена на представяне на нова линия бяла козметика за лице Black Baccara Miriam Quevedo, която се продава екслузивно в notosgalleries Bulgaria. Козметиката е испанска, има собствена фабрика, научно изследователски център и присъства в над 30 държави.

За мен бе много любопитно,защото познавам и харесвам продуктите за грижа за косата на марката, но не и бялата им козметика.

На събитието присъстваше и трейнър от Испания. Любезната дама отдели внимание за лични консултации и разяснения с всеки поканен и силно допринесе за приятните, задълбочени дискусии.

DSC06583

DSC06584

Доказано е, че епигенетичните фактори като околна среда, стрес, диети, навици и начин на живот оказват по-голямо влияние от генетичните върху скоростта на стареене на кожата.

Серията Black Baccara е с революционна адаптогенна система. Адаптогените могат да бъдат описани като растения и билки, които помагата на тялото да постигне оптимален баланс и да му осигури по-голяма устойчивост на стресови ситуации.

DSC06587

DSC06589

Има три ключови съставки, които създават отлична микро среда за защита и по-голяма устойчивост от вредните фактори:

  • Черна роза
  • Полярна роза
  • Био – Адаптивен Ре – синхронизатор

Black Baccara Rose е екстракт с интензивна защита срещу вътрешни и външни стресови фактори. Polar Rose е екстракт богат на антиоксиданти и открива индивидуалните нужди на различните типове кожа. Bio – Adaptive Re – synchonizer регулира клетъчния „часовник“, който може да бъде разстроен от стреса в ежедневието.

DSC06552

DSC06554

DSC06559

Беше ни представена цялата колекция, която съдържа почистващо мляко и тоник, околоочен крем и околоочен гел, четири динамични бустера, пилинг бустер, три овлажняващи био – адаптивни хидратанта и омекотяващ воал SPF 30.

Всеки можеше да се докосне и да пробва консистенции, аромати  и смесвания на бустерите с хидратиращите кремове. След  подробната презентация и тествания на продуктите от серията, всички гости попълнихме въпросник. Благодарение на него изчакахме за индивидуална консултация и избор на подходящи продукти, в зависимост от моментното състояние и нужди на кожата. Много съм доволна от нещата, които ми каза трейнърката и от това, че избрания за мен продукт, който ми подариха е Energizing dynamic booster.

DSC06560

DSC06561

DSC06562

Аз съм с мазна кожа, която е подложена на силен ежедневен стрес, живот в много мръсна градска среда, с признаци на стареене, защото съм на прага на 40-те. Необходима ми е била винаги и съм наблягала на постоянна, много силна хидратация и подхранване, но леко, защото кожата ми се омазнява страшно от силни продукти. За мен е абсурд да наслагвам един върху друг няколко продукта. Тоник, серум, крем, основа, грим, спрейове фиксанти и слънцезащита….това натрупване просто не съхне и се свлича веднага от лицето ми. Не е никак лесна моята борба със стареенето и бръчките, за сметка на това съм много упорита от много години в грижите.

Енергизиращия бустер нанасям засега самостоятелно и като го втрия с много лек масаж в кожата на лицета и шията, след около час го покривам с крем.  Ще процедирам така, ако кожата ми позволи, защото навън става много горещо, за да видя какъв резултат ще има. После ще пробвам,и другия начин за нанасяне, с няколко капки смесени директно в крема.

DSC06563

DSC06564

DSC06566

Пише, че метаболизира токсините, зарежда кожата, засилва и естествената защита, и я подхранва с основни хранителни вещества. Дано се случи, защото звучи страхотно. Подходящ е за кожа с излишен себум и небалансираност, каквото точно е моята. Ще видим, ще видим! Залагам големи надежди и ще споделя резултати като свърша серума. Смятам да отделя специално внимание и да си купя пилинга, който е с алфа хидрокси киселини и да действам два пъти седмично с него, но след като преминат най- големите летни жеги.

Благодаря на notosgalerries Bulgaria за поканата, приятно изкараните часове в приказки с консултанти, блогъри и гости, и отличния кетъринг. В жегата поспрях в оазис Black Baccara Miriam Quevedo.

DSC06578

DSC06579

DSC06580