IMG_0090

Andromeda Tiziana Terenzi е моето парфюмно чудо и най-любимият ми парфюм от половин година. Той и Vele Tiziana Terenzi завладяха сърцето ми до степен, че ги нося през ден-два и ги обичам все повече, а не ми омръзват.

Не се влюбих в Andromeda от първо или второ пръсване. Познавам го от години. Трябваше ми време да го разнося хубаво и да ме пристрасти някак неусетно и до днес не знам как точно. Ама каква пристрастеност само?! Купих си го и пръсках всеки ден повече и повече, за да мога да го усещам, да му се радвам, да ме изпълва с щастие и любов. Лудост някаква.

Да, обаче Andromeda е парфюмен екстракт и поради това е силен, траен, присъствен и обземащ аромат. А аз се пръсках много и всеки ден/ денем него, вечер Vele, или обратното/, просто не можех да му се наситя. Постепенно осъзнах, че трябва да започна да си нося и другите парфюми, за да не се отровя с любимите ми и да ми омръзнат без време.

Andromeda Tiziana Terenzi е сложен, съвършен за моя вкус към този момент аромат, който е направен от доста съставки. Флаконът, кутията, името, легендата, капачката с мотиви от злато, всичко е прелестно. Не мога да открия нещо, което да не ме изпълва с възхищение и страст по този парфюм.

IMG_0081

IMG_0093

IMG_0096

Парфюмната пирамида съдържа:

Бергамот, трева, иланг и бял жасмин във върха.

Лилия, листа от виолетки, роза, цвят от круша, хелиотроп и праскови в средата.

Кокос, амбър, ванилия, абанос, кашмеран, зърна тонка и захар в базата.

Ароматно съзвездие от прекрасни нотки, съчетани по неустоим за мен начин. Andromeda мирише луксозно. На моята кожа силно се усещат праскови, кашмеран, дървесните нотки на абанос, хелиотроп и цветя. Не мога да опиша на какво точно мирише, защото не мога да намеря думи, с които да изразя любовта си. При вас със сигурност няма да е така, затова това ревю го пиша за мен, за да излея чувствата си по този неземно красив аромат.

Не мога да пропусна най-коментираното нещо около парфюма дали той прилича на Erba Pura Sospiro? Имам и нося Erba Pura от около 4 години и да прилики има. Не е копие, има други аромати на марката, които приличат много повече като Kirke и Cassiopea, но в една част от развитието се доближава до силния плодов муск на Erba Pura. Той е изключително разпознаваем и няма как да се сбърка. Само, че в Андромеда е олекотен и с много дървесина, което го кара плавно да завива в различна посока и приликите да се стопяват за около един час от развитието на началните и  средните нотки. Базата няма нищо общо. Мускът, който използваха Sospiro /марката вече не съществува и парфюмите са под шапката на Xerjoff в нови флакони/ и Tiziana Terenzi е много подобен и от него, в комбинация със силните плодови нотки, идват приликите. Те са особено изявени на блотер, но при хубаво разносване на кожата не толкова.

Парфюмите на Terenzi трябва задължително да се пробват на кожа и да се носят, за да се развият добре и да покажат красотата си. Те се предлагат официално в бутик Atelier 84 в София, където можете да ги пробвате всичките. Дамата в бутика е изключително любезна и внимателна и ще ви насочи към ароматът, който си представяте и желаете, защото това е трудно при такова голямо разнообразие от парфюми.

IMG_0102

IMG_0109

IMG_0115

Andromeda е кремообразен, нектарест, дълбок парфюм. Нотките са усещат самостоятелно, но и в комбинация и се променят през определен период от време, като ароматът не изгубва въобще интензитета си, не се прибира близо до кожата и не утихва. Комбинацията от сладки праскови, кокос, зелени свежи нотки и жасмин в началото са толкова искрящи, сочни и женствени, че ме изстрелват директно в орбита. Разтопявам се като държа флаконът и се пръскам. Мозъкът ми разпознава удоволствието, което предстои и го търси. Невероятно усещане, което изпитвам с наистина малко парфюми. Когато съм изморена вечерно време и сложа Андромедата, сърцето ми си идва на мястото и се изпълвам с енергия и добро настроение.

Семейството ми също много харесва този парфюм и това допълнително ме кара да съм пристрастена и да му се радвам често. Искрено се надявам студът да не погуби тази пламенна страст между нас или ако това стане, другата пролет усещанията да са същите като вчера и днес. Топлината влияе шеметно на парфюма и го прави магичен за мен. Тази невероятна прасковено розова свежест от плодовете с цветя, ляга върху прекрасна топла база от кашмеран, ванилия и дървесна подложка. Всичко е балансирано, но парфюмът се усеща с всяко вдъхване по цял ден. Има отлична трайност, без да е ужасяващо силен или задушлив. Не си го представям на мъж, за мен е силно женствен.

 

Andromeda Tiziana Terenzi пъстър калейдоскоп от нотки, усещания, чувства и красота.

IMG_E0125

IMG_0147

IMG_0162

IMG_0180