dsc04361

До празниците остават няколко дни и е време да заблестим, да се потопим в празничната магия с цялото си изящество. Да се поглезим и обгърнем с красиви предмети, и хора. Да се почувстваме специални и да пуснем коледния дух да завладее душите ни.

А как може да стане това много лесно?! Един от начините е с подходящ парфюм, разбира се. И не, не какъвто и да било парфюм, а Guerlain. Обожавам тази марка и винаги се чувствам добре, като се докосвам до произведенията им. Истински луксозни продукти.

Такъв е и Ambre Eternel Guerlain. За мен това е дамата на абсолютния шедьовър Santal Royal Guerlain, за който вече ви разказах тук.

dsc04566

dsc04565

dsc04567

Мощен, богат, красив и луксозен Ambre Eternel Guerlain е привилегия за тези, на които пасне. Тъмно лилав със златни детайли, той облагородява колекцията ми и ме кара да се чувствам празнично в компанията му.

Няма да ви лъжа този парфюм е много труден. Доста по-труден според мен от Santal Royal  и точно поради това по-празничен. Сантала носим с любимия често, защото не можем да му насладим. Повтаряме със страст няколкото пръсвания носещи радост, и денем и нощем.

Ambre Eternel нося вечер. Партитата му отиват и карат красотата му да бъде заявена публично.

dsc04512

dsc04514

dsc04517

Ambre Éternel е woody oriental и е направен от любимия Thierry Wasser. Посочени са нотки на нероли, канела, портокалов цвят, амбър, кардамон, кориандър, праскови, иланг-иланг, дървесни нотки и кожа. Все прекрасни съставки, които тук са комбинирани по един много добър начин.

Аз лично не усещам различните съставки самостоятелно в нито един момент, а смесени в перфектен букет, където най-силно доминират разбира се, амбъра, кожата и подправките.

dsc04519
dsc04521

dsc04522

Много харесвам амбра през зимата и целенасочено издирвам от години, хубави представители на жанра. Герлена е един от най-добрите за мен. Напомня ми на хижи с дървени, стари мебели, побрали много младежки смях, веселие и хубаво изкарване на празници. На прашните чекмеджета на баба, в които ровех до несвяст тайно, да търся отдавна забравени съкровища. На горяща камина пълна със сухи дърва, отразяваща любовта на две сгушени души. Много спомени имам в този парфюм и затова го обичам. Радвам се, че няма тамян, защото иначе щеше да ми дойде може би църковен, а така ми е просто пикантен.

Мощен е страшно! За себе си съм открила, че ми е най-добре да го нося с един пръс, а мъжа ми носи два. Нанеса ли повече апликации ме мъчи когато вляза в топла стая, а аз искам да се насладя на макс на прелестта на аромата. Харесвам да го усещам обаче с повече пръскания на други хора, защото има много голям ветрилообразен шлейф.

dsc04525

dsc04527

Ambre Eternel Guerlain е типичен унисекс парфюм. До ден днешен се чудя и не мога да реша на кого стои по-добре, на мъж или жена. Едно е сигурно различните кожи го изменят по различен начин и го излъчват разнообразно. При мен е прашен и много сух, при мъжа ми леко сладни в средата на развитието. При майка се появява с откриването, аромат на стари пудри, червила  и гримове.

Магическа миризма с почти вечна трайност при мен. Абсолютно невъзможно е да нося друг парфюм на следващия ден след полагането му, ако не си измия и косата. Дрехите и особено шаловете миришат дори и след няколко пранета. Има дълбочина и богатство.

dsc04529

dsc04530

dsc04531

Този парфюм не е за срамежливи хора, нито за такива обичащи леки, ефирни аромати. Идва като гръм от ясно небе и покосява наред. Силно любен, но и мразен. Някои хора не могат да понесат мощта му и бягат с писъци към уютните си, проверени с времето парфюми.

Ако обаче сте ексцентрици, заяваващи сериозно присъствието си навсякъде, непременно пробвайте този парфюм. Той може да отключи и вашите спомени и да ви издигне на чакан пиедестал. Решете се да напуснете ваниловата /цветната/ си зона на комфорт и влезте директно в огнището, за да станете една съвременна Пепеляшка,  пък може би ще откриете своя принц, или пък кон?!

dsc04532

dsc04534

dsc04535

Ориенталски, прашен, сух, дървесен, амбров, богат, страстен, тъмен, страшен, унисекс, изискан, мощен, сериозен, чувствен, животински – каквото и да се каже за този парфюм ще му отива.

Празнична работа! Красива бутилка и хубав сок, в тъмна нощ с дълга рокля и високи токове. Коженото палто  е абсолютно задължително. Цигарата по избор. Чашата оставете, защото сам той е опиянител. Такситата се разминават, а към небето се носи амбров шлейф от Guerlain.

Весели празници Дами и Господа! Да сте живи и здрави!

dsc04558

 

 

Фотограф Васил Иванов

Review 0
9 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата10
Времетраене на аромата10
Послемирис9
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка