IMG_5075

Слънцезащитата, на която се спрях това лято беше на ESTHEDERM. Юни месец получих пратка с трите продукта за проби и реших да се доверя, като голям почитател на марката и на слънцезащитата им. Ползвах заедно с цялото ми семейство и два продукта на друга марка, но за тях ще пиша в друг пост.

Получих Олио за тяло и коса с висока защита, Bronz Repaire крем за лице с висока защита и Лосион за удължаване на тена опаковани в много красива, голяма плажна чанта.

Серията грижа под слънцето на ESTHEDERM е създадена, за да изпита кожата всички положителни ефекти от слънцето, без да бъде увредена от негативните такива. Съвършен бронзов тен, без наличие на петна и бръчки. Всички продукти са с висока UVA и UVB защита, и са подходящи за излагане дори на силно обедно слънце. Уникалният патент Global Cellular Protection предпазва ДНК на клетките от увреждане, неутрализира оксидативния стрес, формиран от слънчевите лъчи и осигурява защита дори от видимата и инфраред светлина. Комбинация от минерални и органични филтри осигурява на кожата оптимална външна защита

IMG_4992

IMG_5076

Bronz Repaire крем за лице с висока защита има деликатна кремообразна текстура, която обещава ефективна защита от слънчевите лъчи, вредното влияние на околната среда и стареенето. Емблематичният продукт от Esthederm подсилва структурата на кожата, възстановява младежкия тонус и блясък и стимулира красивия, златист тен.

Всичко което обещават от марката, всичко получих. Пазя лицето си много сериозно, защото използвам киселини и тоници с гликолови киселини дори и през лятото, и изгаряне е напълно недопустимо.

Започнах да използвам крема още веднага в градски условия, под грим, но тъй като съм с мазна кожа ми идваше тежък и много бързо лъсвах. През лятото не нося фон дьо тен, а само коригиращи леко тена пудри и ми трябва суха матираща слънцезащита, под формата на лек флуид. Тази не е такава, а за за плаж и директно излагане на много силно слънце, без никакви гримове отгоре. Оставих я и на ваканциите ми свърши отлична работа. Нося винаги шапка, за допълнителна защита на главата и лицето и този крем, който се размазва супер лесно, ухае супер силно на горена захар с бисквитки ме предпази отлично. Само добри думи мога да напиша. Единственото нещо, което леко ме дразнеше е силния аромат, който обаче бързо отминава.

Кремът се нанася много лесно 20 минути преди директно излагане на слънце и после можете да бъдете сигурна, че сте защитени, до следващото подновяване. Подновявайте винаги слънцезащита, особено ако триете и мокрите лицето си, колко пъти е необходимо през деня.

Кремът е много икономичен, защото се разнася много леко и добре, но не трябва да се пести, защото има необходимо количество за качествено предпазване.

От марката казват:

„Технологията ADAPTASUN оптимизира придобиването на сияен, дълготраен тен и подсилва естествената защитна реакция на кожата към опасните действия на слънцето. Ден след ден тя се адаптира все повече към слънчевите лъчи и устойчивостта й е повишена.
Неутрализира свободните радикали, защитава клетъчната ДНК и предотвратява фотостареенето, благодарение на патентованата защита на вътреклетъчно ниво – GLOBAL CELLULAR PROTECTION.
Коригира бръчките и предотвратява появата им, противодействайки на факторите, които увреждат структурата на дермалната матрица. Стимулира синтеза на колаген и еластин, подобрява еластичността на кожата и съхранява младежкия й тонус и вид.

Оптимална защитата от UVA и UVB лъчи срещу изгаряне и фотостареене.“

Ефективно и естествено защитена, кожата сияе от здраве, по-плътна е, със съхранена красота и младост и придобит равномерен тен.

IMG_5024

IMG_5035

Олиото за тяло използвах на плажа, където стоя цял ден, без най-горещите часове, когато се прибирам на хлад в стая с климатик. Подновявам след всяко влизане във водата.

Прекрасно е. Леко, нанася се лесно, попива бързо, не мазнее много. Мирише типично на плажно олио и малко като крема за лице. Без силикони и алкохол.

Предпазва отлично. Нямах абсолютно никакви зачервявания. Като дете съм горяла няколко пъти доста и имам бенки по тялото, затова сега се пазя като дявол от слънцето. Стоя винаги под чадър, но много се къпя и точно там изгарям, ако продукта не е добър или не съм нанесла внимателно достатъчно количество. Не пестя никога продуктите за слънцезащита, дори и те самите да са икономични.

Олиото активира процеса на естествена пигментация за сияен, наситен и дълготраен загар.

IMG_5036

IMG_5042

IMG_5054

Лосионът за удължаване на тен хидратира и дълготрайно удължава загара, подхранва кожата и я оставя копринено мека. Няма силно ухание, мирише просто на чисто.

Заменя изцяло хидратираща ми грижа за кожата на тялото през лятото. Не се мажа с други лосиони. Много добре хидратира и не усещам опъната кожа след слънчево излагане, а и въобще.

Не е гъст, нито много течен и има лека текстура.Нанася се много гладко и лесно посредством дозираща помпа.

Продуктите са чудесни и аз силно се радвам, че им се доверих това лято, защото резулататите са свежа, хидратирана и младо изглеждаща кожа, без никакви поражения от слънчевите лъчи.

Отново бих се мазала с тях, защото работят и защитават качествено, като едновременно са и грижа за кожата.

IMG_5055

IMG_5093

IMG_5083

*PR продукти