13100779_10206366369982783_2038908873117226308_n

Здравейте!

Преди време случайно във фризьорски салон попаднах на професионална консултация с експерт на Kerastase Paris и ме научиха как правилно да използвам продуктите за коса на марката, които са толкова много и разнообразни, че понякога лично аз се обърквам какво, как и защо.

За използването на шампоаните им консултантката ми препоръча да слагам в дланта си съвсем малко количество, колкото лешник примерно и да нанеса на скалпа с наведена надолу глава като масажирам самата кожа и се стремя да не разпенвам почти никак продукта при първото нанасяне. Ако не достигне количество шампоан само леко да добавя.
Следва измиване на скалпа под душа и отново слагане на още по-малко количество от шампоаните им вече с разпенване, за да се стича при измиването по косата надолу и да може да се измие и тя. Каза ми никога да не сапунисвам дължините си с техните шампоани. Като се разпени при повторното слагане шампоана да го оставям винаги да действа 3 минути без да отмивам и без нищо да правя, освен лек масаж на скалпа. Продуктите на Kerastase били направени на първото измиване да почистят себума и после да проникнат съставките им навътре, което нямало как да се получи като отмия веднага, както правя, защото ме е страх от агресивните им съставки. Каза ми да не се притеснявам, а просто да използвам супер малко количество шампоан.

За серията Chronologiste първото нанасяне на шампоан е едноименния пилинг и със самия шампоан се действа само веднъж в супер малко количество. Ако се използва пилинга с други  шампоани на марката се процедира по същия начин.

Попитах каква серия точно е Chronologiste и защо е толкова скъпа, а не е с цените на другите серии. Отговори ми, че е направена така, че да съчетае в себе си всички полезни съставки на произведените досега серии на Керастаз, нещо като „черешката на тортата“ буквално. Имала в себе си много полезни неща и сама разпознавала какви проблеми имала косата, за да се нагоди и да я поправи, ако можем така да го наречем. Затова и е единствената маска на Керастаз, която се нанася обилно и в корените на косата, и се намазва и по скалпа.
Продуктите от Chronologiste миришат различно от олиото и пилинга.
Аз не харесах аромата на олиото от серията първоначално, но то е от така наречените пристрастяващи миризми и вече ми е много приятно. Просто свикнах и сега го търся като аромат. Слагам почти винаги вечер от него по една помпа и цялата нощ вк. и на сутринта му усещам аромата. Ползва се само на суха коса, а не както аз понякога слагах и на влажна. Много луксозна глезотия е това олио и го препоръчвам на дамите, които харесват добре и силно ароматизирани коси и луксозни продукти.

Поинтересувах се и от новия Elixir Ultime Volume Beautifying Oil Mist, защото той ме изкушава, но все не го купувам. Той пък бил само за пръскане на мокра коса, защото мокрел косъма и за моята коса нямало да бъде никак подходящо да се напръскам на сухо, защото щял ми направи веднага фризита.
Посъветва ме като ми свърши моя Kerastase Elixir Ultime с екстракт от имперски чай за боядисана коса, който ползвам доста време вече, да си взема Еликсир за всеки тип коса с четири масла Kerastase Elixir Ultime, защото е доста по-силен. После ако реша да взема и лекия спрей за мокра коса, но като цяло мога да пропусна покупката, защото е за тънки и фини коси, каквато моята определено не е.
За маските за коса на Kerastase ми препоръча да стоя винаги точно определените на маската минути и никога по-малко. За повече може, но предвид сегашното състояние на косата ми и изредените маски на марката, които ползвам в момента ми каза да не пресрочвам нито минута действието им. ЗаThérapiste ми каза да я нанасям от средата на косата надолу, за да не ми утежнява и разхвърчава, а Chronologiste навсякъде вк. и по скалпа и то с хубаво намазване.

Дамата ме предупреди да подсушавам хубаво косата и да ползвам качествени, пухкави, памучни кърпи. Може и затоплени.
На въпроса ми дали да бъркам сериите, тя ми каза че това може да става разбира се, но не е добра идея, особено ако нямаш опит и достатъчно знания, каквито аз нямам.  Посъветваме да си ги ползвам целите серии или каквото имам, но без да ги смесвам с изкрючение на маската и пилинга Chronologiste, които вървят с всичко. Олиото е ясно.
Финишите крем- термозащити също било добре да се използват след сериите си или поне да се спазва протеин-хидратация, защото аз казах, че няма начин да ги купя всичките. Nectar Thermique например не бих взела отново. Не съм доволна от него и не го харесах достатъчно.

Консултацията с експерта ми беше много полезна и се научих как правилно да използвам продуктите на любима марка. Надявам се да ви е полезна и на вас! Ползвате ли Kerastase Paris и кои са любимите ви продукти и ритуали с тях?