IMG_E3918

Здравейте,

дойде време да ви разкажа за маските за лице на Mary Kay, които използвам от около 2 месеца. Бях ви споменавала за тях и че чакам да застудее, за да започна да използвам активно пилинг маската с гликолова киселина.

TimeWise Repair® Revealing Radiance® Facial Peel е маска за лице с гликолова киселина, благодарение на която процеса на естествено обновяване на кожата се засилва и тя изглежда по – свежа и млада. Забелязва се просветляване и уеднаквяване на структурата на повърхностния слой, както и намаляване на фини линии и бръчки.

Гликоловата киселина работи незабавно, като премахва мъртвите клетки от горния слой на кожата. Така тя изглежда подмладена, с еднакъв тон на тена. Тук киселината е съчетана с морски екстракти за незабавна хидратация и по-голяма ефективност при намаляване на фини линии. Хубавото на  гликоловата киселина е, че привлича влагата от дълбоките слоеве и й пречи да се изпари от повърхността, засилвайки по този начин хидратацията.

Аз използвам маската един път седмично, защото честно казано ме е страх да не прекаля с пилингите, а и почти всеки ден използвам различни маски за лице. С един път пилинг с киселина, мазната ми кожа се чувства добре и резултатите ме удовлетворяват напълно. Не съм имала никакво лющене или раздразване на кожата.

IMG_3923

IMG_3932

Маската е бяла, не много течна, размазва се отлично и не се разтича. Приятно ми стои върху лицето и не ми цапа очилата, което за мен е мнвого важно, защото не мога да ходя без очила дори и когато съм с нанесена маска поради високи диоптър.

Няма силно изявена миризма и не ме е дразнила. Опаковката и е просто отлична. Красива бутилка в розово – лилав металик с добра помпа и поставяне на капачката. лека, удобна компактна и за път. Помпата не се задръства от изостанала съсухрена маска и при натискане не хвърчи надалеч, което страшно много мразя и не повтарям продукти, които съхнат около гърлото.

Маската е луксозна и ми носи удоволствие при използване. Не съм имала боцкане, щипане и дразнене от какъвто и да било тип. Ако имах щях да спра да ползвам, защото по принцип не обичам да имам дискомфорт по лицето.

Държа я 10 минути, както е указано и отмивам с хладка вода. После нанасям обичайната грижа за кожата под формата първо на серум и после на крем. Много съм доволна и смятам да продължа да я използвам, защото е нежна, кожата ми се чувства добре, тенът е по-равномерен и не изпитвам никакъв дискомфорт.

IMG_7152

IMG_7158

Clear Proof® Deep-Cleansing Charcoal Mask e дълбоко почистваща маска с активен въглен и растителни екстракти за незабавно почистване на кожата в дълбочина. Въгленът действа като магнит за извличане на мърсотията от порите. Намалява се лъщенето и се абсорбира излишния себум. Нормализира се работаа на мастните жлези. Кожата е освежена и матирана след употреба. Има леко охлаждане при нанасянето, което е от наличието на розмарин и мента. Те са и за разбуждане на сетивата.

Маската не е гъста и се разнася лесно. Не мирише и е поставена в голяма туба. Количеството и е 114 гр. Тя е силно икономична и стига за много време. Нанася се на тънък пласт и почиства добре.

Ползвам и нея веднъж седмично самостоятелно или в мултимаскинг, където я нанасям само в Т зоната. Не ми пресушава много при дълготрайно използване и като цяло ми допада силно. Много по-добре ми действа спрямо пресушаването, от прословутата черна маска на Лореал.

Държа я докато изсъхне 10 – 15 минути и после отмивам с хладка вода. Не търкам силно кожата на лицето, когато я свалям, защото е изсъхнала сериозно. Не нанасям и двете маски никога около очите.

След използване кожата е почиствена, свежа, и матирана точно каквито са и обещанията. Използвам маски с въглен, откакто се помня, защото имам мазна кожа, а те почистват отлично и матират, и тази на MARY KAY е добър представител на въгленовите маски за лице.

Вие какви маски харесвате и ползвате през зимния сезон?

IMG_7160

IMG_7173

IMG_7174

Продуктите са ми предоставени от представител на MARY KAY, но мнението си е лично мое и статията не е спонсорирана.