IMG_5710

Здравейте,

преди повече от два месеца получих Дерма ролера на Embellie Beauty и след подробно разучаване започнах да го използвам веднага.

Дерма ролер от Embellie Beauty е от нова генерация ролери с 540 титанови игли, които са способни да направят половин милион микро-канала по кожата само за 10 минути. Това стимулира производството на колаген и абсорбацията на продуктите до 87%(вместо 4%).

Уредът изглежда малко страшен на пръв поглед, но ви уверявам,  че е полезен и успешен домашен помощник в борбата с фини линии, пигментни петна, белези и неравномерен тен.

Има обаче някои строги правила при използването му за най-голяма ефективност и точно тук е мястото да поговорим за тях.

IMG_5721

IMG_5722

Първото и най-важно нещо е, че дерма ролерът е само и единствено за лична употреба. Не се дава и споделя с никого! Това са игли. Правилната му сериозна дезинфекция е абсолютно задължителна, за да се избегнат инфекции и раздразнения по кожата.

За безопастност преди употребата ролера се поставя с главата с надолу, напълно потопен в чаша, с най-високия градус спирт, които се купува от аптеката. Голяма бутилка струва около 5 лв. Така стои половин час и се оставя да изсъхне. Лицето се почиства добре и ръцете са минават също с тампон със спирт. Работи се във възможно най-чиста среда.

Процедурата микронидлинг започва като дерма ролера се движи в една посока вертикално, хоризонтално, по диагонал, като задължително се повдига след търкулването, а не се прокарва постоянно напред-назад. Зоната около очите се избягва. Аз лично третирах винаги и шията. Не съм прилагала силен натиск и процедурата ми трае около 15 минути.

Най-голямото ми притеснение, освен хигиената беше дали боли. Не обичам да изпитвам болка и не желая да правя нищо, което причинява болка, без значение какви ползи би ми донесло за кожата. От марката ме увериха, че не боли и наистина е така. Не боли! Усеща се щипане и боцкане, което е по-силно там където натискам повече, но болка няма за радост. Не е необходимо да контролирате много ръката си, ролерът си върви гладко и се усеща натиска отлично, колко точно да е. Аз например натискам доста по-сериозно върху мимическите бръчки вежду веждите и върху назолабиалните.

IMG_5723

IMG_5739

IMG_5800

След процедурата кожата е зачервена и леко раздразнена, но това преминава за около час-два. Нямам никакви проблеми да излизам навън. Кръв няма, не излиза и не трябва да има.

Като приключа намазвам лицето със серум, най-добре е да е с Витамин С и аз, за голяма радост вече имам такъв на pHformula. Измивам добре с препарат за съдове ролера и го потапям, по вече познатия начин в чаша, с нов спирт, където стои повече от час. Оставям го да изсъхне напълно и чак тогава, обикновено на другата утрин, го прибирам в пластмасовата поставка и кутия, да чака следващата процедура, след точно две седмици.

Обикновено правя процедурата с дерма ролер в неделя вечер. Може да се прави всяка седмица, ако има нужда, но не и през по-малко време. Аз избрах да я правя пред две.

Не бива да се прекалява, но за отлични резултати трябва постоянство, търпение и желание за спазване на условията за ползване.

Ако нямате време, не ви се занимава, сложно ви е дезинфекцирането или самата процедура, не е за вас. Задължително е спазването на инструкциите дадени от бранда, за да видите резултати и те да ви удовлетворяват.

Искам специално да благодаря на екипа на Embellie Beauty, че отговориха търпеливо и внимателно на абсолютно всичките ми въпроси в Инстаграм / те бяха доста, свалих си и книгата им и я прочетох /, защото това бе супер важно за мен. Не бях ползвала никога дерма ролер и не знаех много за него.

Също така искам да благодаря на една страхотна дама lolаla1661, която ме научи и ми даде пример как точно да действам с ролера и на прекрасната Боби от My Happy Pond за подкрепата и за това, че ни свърза и запозна.

IMG_5746

IMG_5743

IMG_5807

Дерма Ролер Embellie Beauty е от черна пластмаса, лек и удобен за захващане в ръката. Съветвам ви да не се изкушавате да пипате иглите с пръсти преди или след процедури, защото се затъпяват, а когато са тъпи те могат да наранят кожата, вместо да и помогнат да образува повече колаген и да има ползи. Затова и уреда трябва задължително да се сменя след 5 процедури, защото се смята, че иглите са вече изтъпени и може би ще наранят кожата.

Аз вече имам 5 процедури и трябва да си купя нов, защото съм доволна от постигнатите резултати и смятам да продължа упорито. Нямам слава Богу пигментни петна и белези, но третирам бръчки и искам равен, сияен тен, както и хубавите серуми, които използвам да навлизат колкото е възможно по-дълбоко в кожата.

Започнах да използвам уреда началото на студения февруари месец и в комбинация със серуми, масажи, доста маски и кремове, смело мога да твърдя, че посрещнах пролетта с кожа в много добро, да не кажа отлично състояние. Надявам се тази тенденция да продължи така и смятам да вложа много средства и време в това.

Наскоро си направих за първи път процедура с киселини при специалист и ме очаква втора такава средата на април. За тях ще ви разкажа подробно в отделен пост, както и за серума с витамин С.

Микронидлинг с дерма ролера от Амбели Бюти ми понася отлично и виждам стягане на кожата, намаляване на финни линии и свеж тен. Както споменах, освен подмладяване на кожата се надявам и на увеличена абсорбация на полезни съставки от серуми и кремове, които използвам. Това няма как да се види веднага, но в дългосрочен план със сигурност ще си проличи.

След микронидлинг, както се препоръчва, задължително използвам слънцезащита с висок фактор, която по принцип трябва да се използва целогодишно, за предпазване на кожата от вредните слънчеви лъчи.

И последно, ако очаквате резултати още след първата процедура ще останете разочаровани. Трябва постоянство, търпение и упоритост, както във всичко. С един, два пъти не става. С радост ще ви отговоря, ако мога от опита ми, на всички въпроси, тук или в социалните мрежи. Питайте смело, важно е да се знае всичко и да има взаимна подкрепа. Аз така се реших и много се радвам за това.

Бихте ли пробвали?

IMG_5790

IMG_5706

Дерма ролер ми е даден от марката за проби, но мнението си е лично мое и статията не е спонсорирана.