IMG_9169

Здравейте,

обещах ви да ви покажа моите продукти, от новата италианска марка QUIQ COSMETICS. За самото посрещане на марката писах тук.

Вече знаете, че QUIQ COSMETICS се предлага в магазини Мория и включва голямо разнообразие от продукти на достъпни цени. Гримове с високо качество изцяло изработени в Италия от малка семейна компания.

Аз избрах да пробвам хайлайтър-бронзант, единични сенки за очи и матово течно червило.

IMG_9084

IMG_9097

Compact powder е бронзираща компактна пудра с хидратиращи и омекотяващи свойства, заради присъствието на алое вера и масла от маслина, арган и бадем. Със слънцезащита.

Моят цвят е най-светлият и го ползвам за хайлайтър и лек бронзант. Той е в голяма, кръгла пластмасова кутия, с отделение скриващо гъбка за нанасяне, което е голямо удобство за леки поправки през деня. Затваря се добре, не тежи и може да се носи в чанта без опасност от повреда. Няма аромат и на кожата ми издържа около 7 часа без промени. Ако се сложи по-голямо количество дава чудесен ефект „целуната от слънцето кожа“. Може да се използва и върху други продукти, понеже е с лека текстура .

IMG_9130

IMG_9210

Сенките за очи са №8 и са също в пластмасова кутийка, с прозрачен капак и логото на марката. Светли сатенени сенки, които избрах нарочно, за да ги комбинирам с палитри и в много гримове. Човек винаги има нужда от много светли сенки. Те са основата на всеки грим, преливките също се нуждаят от тях и въобще важи правилото „колкото повече, толкова повече“. Много обичам и ползвам задължително във всеки грим, светли нюанси.

Количеството е два грама, няма разпрашване, меки и с лека текстура са. Мажат се като масло и озаряват прекрасно. Може да се използват и за лек хайлайтър, ако няма друго под ръка в момента. Перлени с розов подтон и отиват на всеки тен. Издържат доста с база и за мен са добро попадение. За цената си от 10 лв. са страхотни.

IMG_9109

IMG_9213

Течното матово червило QUIQ COSMETICS е №4 в цвят пепел от рози. Харесах го от пръв поглед и най-много исках него да пробвам.

Прозрачна опаковка показва цвета вътре, което за мен е плюс. Не ми допада, че много трудно и с дърпане развивам капачката, но може би това си е особеност на резбата на моята бройка, защото тръгна трудно от първото отваряне. Не харесвам и аромата на червилото. Обичам сладки ванилени, а този е по-скоро остър и с лек намек на червени плодове. За радост веднага се маха, а червилото е с прекрасно покритие, и съхне веднага. Не прави дебели слоеве, не лепне докато изсъхва и е достатъчно дълготрайно. Суши леко, но това е ясно за матовите продукти за устни. Базата отдолу оправя донякъде нещата.

Удобен заострен, малък апликатор, с който добре очертавам устните и перфектен за вкуса, и повечето ми грим визии, цвят. Плътен е на един слой и не става на черти или парцали, съхне до пълен мат и не се напуква. В гилзата има  5 мл. продукт. Харесвам го и ви препоръчвам проби, ако сте фенове на матовите течни червила, но не ви се дават много пари. Тук съотношението качество-цена е добро. Предлага се в 6 цвята и струва 19.90лв.

IMG_9124

IMG_9221

IMG_9224

IMG_9233

IMG_9191

IMG_0360

IMG_0361

Продуктите са ми дадени за тест от представителя, но мнението си е лично мое.